MENU
Vanaf Valentijnsdag: gratis online cursus over relatie en Intimiteit

Vanaf Valentijnsdag: gratis online cursus over relatie en Intimiteit

10 feb

Agapè Nederland - Vanaf Valentijnsdag kun je gratis deelnemen aan een online cursus over relatie, liefde en seks op ikzoekgod.nl/relaties. De cursus is bedoeld voor jonge singles en mensen met een (beginnende) relatie en behandeld onderwerpen als intimiteit, zelfliefde, communicatie en seks. Deze cursus is bij uitstek geschikt om niet-zo-gelovige singles of jonge stellen in je omgeving naar te verwijzen.

Femke Kemink, cursuscoördinator bij IkzoekGod.nl: “Wie ben jij? En wat heb jij nodig in een relatie? Deze cursus helpt je om antwoorden te vinden op deze vragen. Het is behoorlijk psychologisch, met als basis het christelijk geloof. Doe bijvoorbeeld de test over hechting en eigenwaarde en kom erachter wat voor effect dat heeft in je relatie. Ook heel handig is de checklist ‘Heb ik de ‘ware’ gevonden?’”

Een duurzame relatie; niet meer van deze tijd?
In Nederland gaat bijna 40 procent van de stellen uit elkaar. Er zijn nog nooit zoveel singles geweest. Is een duurzame relatie nog wel van deze tijd? Uit onderzoek blijkt dat de meeste 20’ers en 30’ers uiteindelijk toch een vaste liefdesrelatie willen. Volgens Esther Kluwer, hoogleraar duurzame relaties, hebben mensen hebben een ‘need to belong’:  een fundamentele behoefte aan hechte, stabiele relaties. Mensen met een goede duurzame relatie hebben een hogere levensverwachting en zijn gemiddeld gelukkiger dan mensen zonder partner. 

Zoektocht naar de 'ware'
Maar hoe werkt dat dan? Wat is een goede relatie? Wanneer is het goed genoeg? Hoe weet je of het de 'ware' is? Wil je antwoord op deze vragen, meld je dan aan. De cursus bestaat uit korte teksten, testjes, video's, oefeningen en prikkelende vragen. Wil je anoniem delen of sparren wat je bezig houdt? Dan kun tijdens deze zoektocht van gedachten wisselen met een persoonlijke e-coach.

Agapè
Agapè en heeft als missie dat iedereen in Nederland de kans krijgt om Jezus persoonlijk te leren kennen. Agapè mobiliseert christenen om anderen te bereiken met Gods onvoorwaardelijke liefde. IkzoekGod.nl is het onderdeel dat online Gods liefde zichtbaar maakt. Andere onderdelen van Agapè zijn Athletes in Action, StudentLife en hulpverleningsorganisatie GAiN.

Datum: 10 februari 2021
Auteur: Agape - Femke Kemink
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.ikzoekgod.nl/relaties

Dit artikel delen:

Meer nieuws: