MENU
Koning bezoekt winteropvang Leger des Heils

Koning bezoekt winteropvang Leger des Heils

15 feb

Zijne Majesteit de Koning heeft een kort bezoek gebracht aan de winteropvang van het Leger des Heils in Den Haag. Op dit moment biedt het Leger des Heils 24-uurs opvang voor dak- en thuislozen.

De Koning sprak tijdens zijn bezoek met de regiodirecteur en twee medewerkers over de toeloop van mensen op zoek naar een warme slaap- of verblijfplaats en het organiseren van onderdak met inachtneming van de geldende coronamaatregelen, zoals anderhalve meter afstand. Ook sprak Koning Willem-Alexander met een van de cliŽnten in diens eigen tijdelijke kamer over de ervaringen met de kou en de winteropvang.

Winteropvang

Wie geen dak boven het hoofd heeft, kan in Den Haag tussen november en april bij lage temperaturen gratis terecht bij de opvang van het Leger des Heils. Dit heet de Winterkouderegeling. De winteropvang is open als de gevoelstemperatuur lager is dan nul graden en biedt dak- en thuislozen een douche, de gelegenheid om kleding te wassen en een slaapplaats. Er is ontbijt, lunch en een warme maaltijd in de avond. In verband met de lockdown is de opvang momenteel dag en nacht geopend en krijgen dak- en thuislozen een eigen kamer of tweepersoonskamer waar ze kunnen verblijven.

Opvang kwetsbare mensen
Cijfers over het aantal dak- en thuislozen in Nederland lopen uiteen van bijna 40.000 feitelijk geregistreerde daklozen tot ongeveer 70.000 unieke cliŽnten in de maatschappelijke opvang. In de locatie Lozerhof, waar de Koning werd ontvangen, biedt het Leger des Heils opvang aan kwetsbare daklozen die zorg en opvang mijden of voor wie geen plaats is in de reguliere maatschappelijke opvang. Op dit moment verblijven hier meer dan honderd daklozen.

Datum: 15 februari 2021
Auteur: Leger des Heils
Foto: Leger des Heils - Gerhard Nel
Website: http://www.legerdesheils.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: