MENU
Kansen voor de kerk: online evenement met Nicky Gumbel

Kansen voor de kerk: online evenement met Nicky Gumbel

25 feb

Donderdagavond 11 maart organiseert Alpha Nederland Kansen voor de kerk, een online evenement met Nicky Gumbel. De pionier achter Alpha zal speciaal voor mensen met hart voor de kerk in Nederland delen over zijn visie voor de kerk in coronatijd en hierna.

Het is uniek dat Nicky Gumbel de kerkleiders in Nederland via een online evenement persoonlijk zal toespreken en inspireren. In 2011 heeft de voorganger van Holy Trinity Brompton in Londen en wereldwijd veelgevraagde spreker voor het laatst een bezoek gebracht aan Nederland. Tijdens de meeting zal Gumbel onder andere spreken over: wat is de rol van de kerk in dit seizoen? Wat zijn de grootste uitdagingen van online kerk zijn? En hoe ziet Gumbel de toekomst van de kerk, na corona?

Vitale kerk
Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland: “We zijn blij dat Nicky Gumbel tijd heeft weten vrij te maken om de kerken in Nederland te inspireren. In deze tijd kan het voor kerken lastig zijn om binding te houden met gemeenteleden. Kerkleiders kunnen zich ontmoedigd afvragen: hoeveel mensen komen er straks nog naar mijn kerk? Wat is de toekomst van mijn kerk? Juist hen wil ik oproepen om aan te haken bij Kansen voor de kerk. Het is bemoedigend om te horen welke kansen Nicky ziet voor deze tijd en met elkaar te ontdekken hoe we vitaal kerk kunnen zijn én blijven.”

Gebed voor het land en de kerken
Nicky Gumbel zal tijdens Kansen voor de kerk ingaan op vragen van deelnemers die zij vooraf bij inschrijving kunnen insturen. Gumbel zal aan het einde van het evenement de tijd nemen om samen met de deelnemers te bidden voor het land en onze kerken.

Praktische informatie
Kansen voor de kerk start donderdagavond 11 maart om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Het vindt plaats via het digitale platform Zoom. De toegang is gratis. Er wordt Engels gesproken tijdens dit evenement, met een optie voor live Nederlandse vertaling. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via de website alphanederland.org/kansenvoordekerk.

Over Alpha Nederland
Alpha Nederland wil samen met de lokale kerk iedereen een ontmoeting met Jezus geven. Samen met honderden kerken en groepen verwelkomt Alpha Nederland jaarlijks ruim 15.000 mensen op haar cursussen. Dit jaar viert Alpha Nederland haar 25-jarig jubileum. De droom van Alpha Nederland is dat in 2036 één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus hebben gehoord via Alpha. Kijk voor meer informatie op alphanederland.org.

Datum: 25 februari 2021
Auteur: Alpha Nederland
Foto: Alpha Nederland
Website: http://www.alphanederland.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: