MENU
EO BEAM in actie tegen gedwongen huwelijk

EO BEAM in actie tegen gedwongen huwelijk

22 maa

BEAM, de jongerencommunity van de EO, komt samen met duizenden jongeren in actie tegen kindhuwelijken in Nepal. Onder de naam ‘Code Wit’ vragen de jongeren aandacht voor dit onrecht dat al decennia slachtoffers maakt onder minderjarige meisjes.

De aftrap van de actieweek vond plaats in de uitzending van de BEAM Kerkdienst, afgelopen zondag. Daarin was live een huwelijksaanzoek te zien van een volwassen man aan een tienermeisje. Pas op het laatste moment werd aan kijkers uitgelegd dat het aanzoek in scène was gezet. De man en het meisje zijn acteurs en door BEAM ingehuurd. Waar het meisje in de BEAM Kerkdienst luid en duidelijk ‘nee’ kon zeggen op het aanzoek van de man, is dat voor veel meisjes in Nepal onmogelijk.

Huiselijk geweld
Jaarlijks wordt 40 procent van de Nepalese meisjes tussen de 15 en 18 jaar uitgehuwelijkt. Hierdoor kunnen zij hun school niet afmaken. Bovendien leiden deze kindhuwelijken tot huiselijk geweld. Samen met de betrokken community van duizenden jongeren wil BEAM actievoeren om kindhuwelijken te stoppen.

Ondersteuning
Met EO Metterdaad en hulporganisatie Tearfund zamelen BEAM-jongeren deze week geld in om meisjes in Nepal te ondersteunen. Ze krijgen training om voor zichzelf op te komen en hun gezinssituatie wordt verbeterd, zodat uithuwelijken om financiële redenen niet meer nodig is.

Eerdere acties
Al eerder kwam de jongerencommunity van de EO succesvol in beweging om onrecht aan de kaak te stellen en om geld in te zamelen. Zo werden tienermeiden in Tanzania geholpen aan maandverband en kregen prostituees in Nederland praktische hulp en ondersteuning tijdens de eerste maanden van de coronacrisis.

Meer informatie over de actie ‘Code Wit’ is te vinden op BEAM.nl/codewit. Doneren kan op rekening NL88INGB0000300300 van Stichting EO Metterdaad o.v.v. Code wit.

Datum: 22 maart 2021
Auteur: EO - BEAM
Website: http://www.beam.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

27 september 2018 EO-Jongerendag 2019 naar Rotterdam Ahoy

Meer nieuws: