MENU
Alleenstaande moeder Berline leerde lezen en kreeg een Bijbel

Alleenstaande moeder Berline leerde lezen en kreeg een Bijbel

06 apr

BibleLeague - 40% van de inwoners van Haïti is analfabeet. Dat zijn meer dan 4 miljoen mensen! Zij kunnen niet lezen en schrijven. Het heeft dan ook geen zin om hen een Bijbel te geven. Daarom bieden we hen eerst onze alfabetiseringscursus aan. Aan de hand van de Bijbel leren ze lezen en schrijven.

De woorden uit de Bijbel maken vaak diepe indruk. Niet alleen omdat het de woorden van God zijn, maar ook omdat het de eerste woorden zijn die ze kunnen lezen!

Berline (foto) is een alleenstaande moeder uit Haïti. Ze woont in Marigot, een havenstad in het zuiden van het land. Ze vertelt: ‘Ik kom uit een arm gezin. Mijn ouders hadden geen geld om me naar school te laten gaan. Dat vond ik erg moeilijk. Het maakte me verdrietig als ik zag dat andere kinderen wel naar school gingen. Ik wilde ook graag leren lezen en schrijven, maar groeide op als analfabeet.’

‘Een tijdje geleden hoorde ik over de alfabetiseringscursus. Daar wilde ik heel graag aan meedoen. Eindelijk kreeg ik de kans om te leren lezen en schrijven! Maar tijdens de cursus ontdekte ik nog iets veel belangrijkers: het Woord van God. De boodschap van het Evangelie heeft me diep geraakt. Ik besefte dat ik zo niet verder kon leven, kwam tot geloof en mijn leven veranderde.’

De cursus heeft niet alleen grote impact op geestelijk gebied, maar ook in maatschappelijk opzicht. Door de nieuwe lees- en schrijfvaardigheden nemen hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk toe. Zo heeft de cursus een dubbele impact! Maak jij vandaag ook een verschil voor één of meer mensen in Haïti? Ze zullen je bijzonder dankbaar zijn!

Bezoek de website van BibleLeague via onderstaande link.

Datum: 6 april 2021
Auteur: BibleLeague - Mart Blokland
Foto: BibleLeague
Website: http://www.bibleleague.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: