MENU
Guido in actie voor kerken in Oeganda

Guido in actie voor kerken in Oeganda

20 apr

Op maandag 19 april 2021 start de jaarlijkse ‘Maak Meer Marathon’ op CSG Guido in Amersfoort. 16 klassen van het eerste en tweede leerjaar voeren actie voor kerken in Oeganda. Met de actie, georganiseerd door Verre Naasten, proberen de leerlingen €50.000 op te halen.

De kerk in Oeganda groeit. Zo ook de kerken van de Presbyterian Church in Uganda (PCU). PCU is een partner van Verre Naasten. De groei van de kerken zorgen voor nieuwe uitdagingen en vragen ook om goede opleiding van dominees, kerkelijk werkers en evangelisten. De PCU heeft een eigen theologische school waar predikanten en kerkelijk werkers worden opgeleid en toegerust. Ook is er een mobiele Bijbelschool, waar kerkleiders en evangelisten in heel Oeganda trainingen en cursussen kunnen volgen over allerlei thema’s.

Verder geeft de PCU ook veel aandacht aan activiteiten voor kinderen, jongeren en vrouwen. Er wordt zondagschool-materiaal ontwikkeld voor kinderen. Jongeren komen in groepen bij elkaar voor Bijbelstudie en gesprek over allerlei levensterreinen. Voor vrouwen zijn er lifeskill-trainingen over hygiëne, voeding, omgang met geld en vergelijkbare thema’s. Zo worden zij toegerust om een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke en kerkelijke leven.

Maak Meer Marathon
De leerlingen van Guido gaan allerlei acties uitvoeren om deze kerk te ondersteunen. Tijdens de Maak Meer Marathon worden ze uitgedaagd om hun eigen talenten in te zetten en wordt creativiteit beloond. De leerlingen die het hoogste bedrag ophalen of de meest creatieve actie voeren, maken kans om met Verre Naasten mee te gaan naar Oeganda. Zo kunnen leerlingen zelf ook zien waar het ingezamelde geld terecht komt.

Wilt u deze actie steunen? Dat kan op www.mijnmission.nl

Bekijk hier de start-video van de actie:
Over Verre Naasten
Verre Naasten is een landelijke mission-organisatie die samen met de kerken in Nederland projecten in binnen- en buitenland ondersteunt bij het delen van hun geloof. Want 2 op de 3 mensen kennen Jezus nog niet als hun Verlosser en Verre Naasten gelooft dat God van ons vraagt daar iets aan te doen. Zo worden er bijvoorbeeld dominees opgeleid, kerken gepland, maar ondersteunt Verre Naasten ook diaconale projecten zoals een christelijk ziekenhuis in India of een aidskliniek in Zuid-Afrika.

Datum: 20 april 2021
Auteur: Verre Naasten - Dion van den Boom
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: