MENU
Camps4Kids organiseert nu ook tienerkamp

Camps4Kids organiseert nu ook tienerkamp

27 apr

APELDOORN – Camps4Kids breidt haar doelgroep uit en organiseert dit jaar voor het eerst ook een tienerkamp, waarin samen sporten en gamen hand in hand gaan met geloofsgroei. Daarvoor heeft de organisatie de samenwerking gezocht met YNGbelieve, een organisatie die voor, door en met tieners werkt. Het TeenzCamp vindt plaats in de eerste week van augustus op de Aalbertshoeve in Ermelo.

Fun, games en vriendschap
Peter Madern van Camps4Kids vertelt: “Tot nu toe hebben we ons altijd gericht op kampen voor kinderen en voor 2021 staan er ook tien verschillende themakampen op het programma, maar we droomden ervan om ook iets voor tieners te gaan doen. Ik ken Bianca Boender van YNGbelieve van verschillende conferenties, iemand met heel veel expertise op het gebied van jongerenwerk. Op een gegeven moment ontstond het idee om samen een tienerkamp te organiseren en in augustus gaat het gebeuren. Het kamp combineert de ingrediënten ‘fun, games en vriendschap’ met groeien in het geloof samen met leeftijdsgenoten. We hebben een enorm sportveld tot onze beschikking en een festivaltent voor de praise&worship. Natuurlijk mag een kampvuur ook niet ontbreken … Kortom, het wordt een te gekke week.”

Jezus centraal
Bianca Boender van YNGbelieve kan zich geen tijd herinneren dat ze niet met tieners werkte. Ze ontwikkelt onder meer methodieken en materialen voor jongerenwerkers, maar deed zelf bijvoorbeeld ook jeugdwerk op straat. “Mijn doel is om jongeren weerbaar te maken, zodat ze opgroeien tot stabiele volwassenen”, vertelt ze. Ze is enthousiast over de samenwerking met Camps4Kids en over het kamp dat wordt voorbereid. “Jongeren hebben heel veel behoefte om met elkaar op te trekken, om zich aan elkaar te spiegelen en op die manier hun eigen identiteit te ontwikkelen. Maar door de coronacrisis was daar de afgelopen periode veel minder gelegenheid voor. Dus zo’n kamp kan juist nu een belangrijke rol spelen. Verder helpt het jonge mensen om te ervaren dat ze niet alleen staan als gelovige. Via Christ centered onderwijs – waarbij Jezus centraal staat – helpen we hen samen te ontdekken wie God is in hun eigen leven. Niet als een tijdelijke christelijke boost, maar juist door ze handvatten te geven om ook na het kamp verder te bouwen aan hun relatie met Jezus.”

Coronaproof
Camps4Kids viert dit jaar haar 12,5-jarig bestaan, onder meer met een nieuw zeilkamp voor kinderen, en maakt nu dus ook een hele nieuwe stap met het TeenzCamp. De organisatie heeft vorig jaar al ervaring opgedaan met het organiseren van coronaproof kampen. Peter Madern: “Via een platform van een groot aantal Nederlandse kinderorganisaties hebben we contact met het OMT en horen we wat er kan binnen de coronamaatregelen. We houden ons aan het protocol ‘Samen op kamp 2021’ waarin de overheidsmaatregelen zijn toegespitst op het veilig organiseren van kampen. Omdat onze kampen zich grotendeels buiten afspelen verwacht ik geen problemen.” Alle informatie over het nieuwe TeenzCamp is te vinden op www.camps4teenz.nl.

Over Camps4Kids
Camps4Kids is een christelijke organisatie die al 12,5 jaar kinderkampen organiseert in Nederland en in 2021 voor het eerst ook voor tieners. Deze christelijke kampen, altijd rondom een thema, combineren een sprankelend kampprogramma van sport en spel met christelijke onderdelen die jonge mensen helpen Jezus beter te leren kennen. De organisatie organiseert normaal gesproken in elke schoolvakantie kampen. Meer informatie: www.camps4kids.nl.

Over YNGbelieve
YNGbelieve droomt van een generatie jongeren die in zichzelf geloven, die hun talenten kennen en deze inzetten in de maatschappij. De organisatie staat voor Christ centered bijbelonderwijs en voor de waarden Fun-Firm-Faith. Binnen die kaders worden onder meer methodieken en materialen voor jongerenwerkers ontwikkeld en worden allerlei jeugdevenementen georganiseerd. Meer informatie: www.you-ng.nl.

Datum: 27 april 2021
Auteur: Camps4Kids - Gerdien Karssen
Foto: Camps4Kids
Website: http://www.camps4kids.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: