MENU
Emke in de Bijbelstand: Van jezelf houden

Emke in de Bijbelstand: Van jezelf houden

02 mei

Jill kijkt met haar moeder naar de tekst op de banner in de stand. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je het mooiste wat je hebt’, staat erop. Ik hoor Jill zeggen: ‘Dat is leuk gezegd, maar dan moet je eerst van jezelf houden’. Als ze zich omdraait, vraag ik haar: ‘En, hou jij van jezelf?’ Ze kijkt me schuin door haar lange haren heen aan, aarzelt even en zegt dan: ‘Ik denk van wel. Soms’.

Haar moeder zegt: ‘Wees maar eerlijk Jill’. Dan zegt Jill zacht: ‘Nee, ik houd niet van mijzelf’. Ik voel een steek in mijn hart als ik de onzekerheid in haar ogen zie en ik weet hoe de liefde van Jezus naar dit kwetsbare jonge meisje uitgaat. Ik vraag naar haar naam en zeg tegen haar: ‘Weet je Jill, je kunt pas van jezelf houden als je de waarheid weet over wie je bent. Weet je hoe Jezus jou ziet?’ Ze schudt met haar hoofd, en even zie ik mijzelf op die leeftijd voor de spiegel staan. Nu mag ik Jill vertellen hoe lijnrecht Zijn waarheid staat tegenover de boodschap in deze maatschappij. Dat Jill bestaat is géén toeval, maar Jezus wil dat zij er is. Hij heeft vol verlangen uitgekeken naar haar geboorte en Zijn leven gegeven om haar bij het hart van Zijn Vader te brengen. Hij heeft haar lief en voor Hem is ze kostbaar en waardevol!

Het ontroert me als ik zie wat er dan gebeurt in de ogen van Jill. Ze kijken verlangend, hoopvol, en ze staat te luisteren alsof ze de liefde van Jezus indrinkt als een dorstig kind. ‘Zijn liefde bevestigt dat jij er mag zijn Jill. Wil je Jezus leren kennen?’ Ze schudt haar haren aan de kant en knikt. Ik geef haar het boekje van Max Lucado: ‘Hij deed dit speciaal voor jou’. Jill is er blij mee, en ik zie de vochtige ogen van haar moeder, die zegt: ‘Dankjewel, dat je dit tegen haar zegt allemaal.’ Als ze weglopen, moet ik denken aan een zin uit het liedje ‘Schitterende Jezus’: Alles waar ons hart om schreeuwt, ontdekken wij in U!Datum: 2 mei 2021
Auteur: Emke de Jager
Foto: Bijbelstand
Website: http://www.bijbelstand.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: