MENU
Prayer Course: Een reis van acht weken door het Onze Vader

Prayer Course: Een reis van acht weken door het Onze Vader

08 mei

Op Hemelvaartsdag lanceren 24-7 Prayer NL en Alpha Nederland een volledig vernieuwde versie van de Prayer Course. Alle materialen zijn vernieuwd en de cursus is uitgebreid met twee extra bijeenkomsten. De Prayer Course is ontwikkeld voor christenen die willen groeien in gebed, maar iedereen die geïnteresseerd is in het christelijk gebed kan aan de cursus meedoen. De deelnemers maken een reis van acht weken aan de hand van het Onze Vader, het gebed dat Jezus zijn leerlingen leerde.
In de week dat Alpha Nederland exact 25 jaar bestaat, lanceert zij samen met partnerorganisatie 24-7 Prayer NL de Prayer Course. De cursus is ontworpen om in gesprek te gaan over gebed en om je gebedsleven te verdiepen. De acht thema’s waar de Prayer Course op ingaat, zijn: waarom bidden?, aanbidding, vragen, voorbede, onbeantwoord gebed, contemplatie, luisteren en geestelijke strijd.

De inhoud
De Prayer Course hoort bij het boek ‘Hoe moet je bidden?’ van Pete Greig (24-7 Prayer). Elke bijeenkomst bestaat uit een inleiding en een video met uitleg over het thema van de bijeenkomst met Pete Greig en Poppy Williams. Aan de hand van bijbehorende gespreksvragen voor elke bijeenkomst kunnen deelnemers het thema verder uitdiepen met elkaar. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een praktische gebedsvorm om samen te doen.

Gebedsgereedschappen
Aanvullend op de Prayer Course-bijeenkomsten is er op de nieuwe website van de Prayer Course een ‘gereedschapskist’ te vinden met dertig gebedsgereedschappen die aansluiten bij de acht thema’s van de cursus. Deze gereedschappen kunnen individueel en als groep worden gebruikt om dagelijks met gebed bezig te blijven.

“Deze cursus verdiept je gebedsleven, individueel en als groep.”
Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland: “Wat gaaf om een geheel nieuwe Prayer Course aan de kerk te mogen geven. Deze cursus verdiept je gebedsleven, individueel en als groep. Dat hebben we zelf als collega’s ervaren toen we hem als team hebben gevolgd. Ik ben ervan overtuigd dat het ook vele anderen zal inspireren in hun gebedsleven.”

Nieuwe website
De Prayer Course is ontwikkeld met het oog op kleine groepen. Wordt de cursus in een grotere groep gegeven, dan kan men voor de gespreksvragen in kleinere groepjes uiteen. Voor groepsleiders is er voor elke bijeenkomst een gesprekshandleiding beschikbaar als hulpmiddel om de cursus te leiden. De Prayer Course mag gratis gebruikt worden. Voor meer informatie en voor het registreren van een cursus kan men vanaf Hemelvaart terecht op de nieuwe website: prayercourse.nl.

Over Alpha Nederland
Alpha Nederland wil samen met de lokale kerk iedereen een ontmoeting met Jezus geven. Samen met honderden kerken en groepen verwelkomt Alpha Nederland jaarlijks ruim 15.000 mensen op haar cursussen. Dit jaar viert Alpha Nederland haar 25-jarig jubileum. De droom van Alpha Nederland is dat in 2036 één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus via Alpha hebben gehoord. Kijk voor meer informatie op alphanederland.org.

Over 24-7 Prayer
24-7 Prayer NL is een internationale gebedsbeweging die erop gericht is de kerk te dienen en toe te rusten in het gebed. 24-7 Prayer begon als een eenvoudige gebedsbijeenkomst in 1999 en is nu uitgegroeid tot een internationale, interdenominale beweging die de kerk versterkt en verfrist en de maatschappij verandert door non-stop gebed, dag en nacht. Ontdek meer op de website 24-7prayer.nl.

Datum: 8 mei 2021
Auteur: Alpha Nederland - Marijke Koers
Foto: Videostill YouTube
Website: http://www.alphanederland.org/prayercourse/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: