MENU
Christelijk Noodhulpcluster start hulpactie voor India

Christelijk Noodhulpcluster start hulpactie voor India

12 mei

Het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA) start vandaag een campagne om extra noodhulp te bieden in landen die ernstig lijden onder de coronapandemie. Het samenwerkingsverband roept op om solidair te zijn met de kwetsbaarste mensen wereldwijd.

Met name in India en Nepal is de situatie de afgelopen tijd enorm verslechterd. Zeer veel besmettingen, grote druk op de gezondheidszorg, tekort aan alles: van ziekenhuisbedden tot zelfs een plek in de crematoria. De situatie is mensonterend. Mensen zijn wanhopig.

Waar het in Nederland en andere westerse landen nu langzamerhand de goede kant op lijkt te gaan, vraagt het Christelijk Noodhulpcluster aandacht voor landen waar het juist steeds erger wordt. ‘Onze collega's in India smeken ons om extra hulp', vertelt Anki van Bruggen, woordvoerder namens het Christelijk Noodhulpcluster. ‘Vrijwel iedereen verliest daar dierbaren doordat er te weinig medische hulp is. Hele gezinnen zitten zonder eten in lockdown en worden steeds kwetsbaarder. Ze vragen ons: blijf alsjeblieft bidden voor India en help ons!’

De hulporganisaties zijn er voor de meest kwetsbaren in India en andere landen waar zij werken, met:
- Voorlichting over hoe je jezelf tegen corona beschermt;
- Bescherming door schoon water, mondkapjes en quarantainecentra;
- Directe hulp zoals eten, medische en psychosociale hulp en zuurstoftanks.

De campagne is een oproep om solidair te zijn en te geven voor de gezamenlijke strijd tegen corona.

Datum: 12 mei 2021
Auteur: Red Een Kind - Anki van Bruggen
Foto: © Christelijknieuws
Website: http://www.christelijknoodhulpcluster.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: