MENU
Steunbetuiging overhandigd aan de Israelische ambassadeur in Den Haag

Steunbetuiging overhandigd aan de Israelische ambassadeur in Den Haag

15 mei

Vrijdag heeft een delegatie van Christenen voor IsraŽl, samen met Opperrabbijn Binyomin Jacobs Ė namens honderdduizenden vrienden van IsraŽl in Nederland - een steunbetuiging overhandigd aan de IsraŽlische ambassadeur in Den Haag, Zijne excellentie Naor Gilon. Deze verklaring is opgesteld naar aanleiding van het conflict dat op dit moment gaande is in IsraŽl. De boodschap van de verklaring luidt: ďIsraŽl, jullie staan niet alleenĒ.

Op 14 mei is het exact 73 jaar geleden dat David Ben-Goerion de onafhankelijkheid van IsraŽl uitriep in 1948. Als reactie trokken de buurlanden van IsraŽl onmiddellijk ten strijde tegen de Joodse staat, en probeerden zij het Joodse volk te vernietigen.

Frank van Oordt, directeur van Christenen voor IsraŽl: ďVandaag zien we dezelfde haat terug als in 1948. De terreurorganisatie Hamas vuurde in de afgelopen dagen meer dan tweeduizend raketten af op burgerdoelen in IsraŽl: op scholen, ziekenhuizen en dichtbevolkte woonwijken. Hun doel: zoveel mogelijk burgerslachtoffers maken. Geen enkel land ter wereld zou zoín golf van terreur accepteren. En toch wordt IsraŽl telkens weer veroordeeld zodra het probeert het geweld een halt toe te roepenĒ.

Christenen voor IsraŽl geeft in de steunbetuiging aan geschokt te zijn door de geweldsgolf, en betuigt haar medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden van het geweld. Ds. Frank Heikoop (voorzitter Christenen voor IsraŽl): "We hopen dat IsraŽl bewaard blijft voor deze moeilijkheden, en we bidden voor vrede van Jeruzalem".

Opperrabbijn Jacobs zei in zijn toespraak bij de IsraŽlische ambassade: "Wij danken de Eeuwige dat we hier staan met vele niet-Joodse vrienden die ook ťťn met ons zijn in de volledige steun voor het Land IsraŽl. Moge vanuit die ťťnheid de echte Sjalom komen, voor IsraŽl, voor IsraŽls buurstaten en voor de gehele mensheid, spoedig in onze dagen.Ē

Ambassadeur Naor Gilon is dankbaar met de steunbetuiging van Christenen voor IsraŽl: ďEen vriend in nood is een echte vriend. Christenen voor IsraŽl is altijd een loyale vriend van IsraŽl geweest, en daar zijn we dankbaar voor".

ďGeen enkel land ter wereld zou zoín golf
van terreur accepteren. En toch wordt IsraŽl
telkens weer veroordeeldĒ - Frank van Oordt,


Lees hier de steunbetuiging aan IsraŽl die Christenen voor IsraŽl overhandigde aan ambassadeur Naor Gilon:

ďAls Christenen voor IsraŽl willen we namens 65.000 betrokken families in Nederland onze steun uitspreken in deze moeilijke dagen, waarin IsraŽl van verschillende kanten wordt aangevallen.

De afgelopen dagen was er een toename van geweld en terreur, waartegen IsraŽl zich moet verdedigen. De ongeprovoceerde gewelddadige demonstraties en raketaanvallen tegen IsraŽl hebben ons geschokt. Veel burgers moeten hun toevlucht zoeken in schuilkelders, van jong tot oud leven velen in angst. We leven mee met slachtoffers en nabestaanden van alle geweld.

We hopen dat IsraŽl kracht en steun mag vinden bij de God van IsraŽl, waarvan de psalmdichter van Psalm 121 zegt:

ĎIk sla mijn ogen op naar de bergen, vanwaar mijn hulp komen zal. Mijn hulp is van de HEERE, Die hemel en aarde gemaakt heeft (Ö). Zie, de Bewaarder van IsraŽl zal niet sluimeren of slapen.í

Wij weten ons onopgeefbaar verbonden met het volk en de staat IsraŽl. We hebben er alle vertrouwen in dat IsraŽl op een goede manier recht wil doen aan alle betrokken partijen. We bidden om wijsheid voor de regering van IsraŽl en voor de vrede van Jeruzalem.Ē

Nijkerk, 14 mei 2021

Datum: 15 mei 2021
Auteur: Christenen voor Israel
Foto: Dirk Hol
Website: http://www.christenenvoorisrael.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: