MENU
Schreeuw om Leven en ProLife Europe gaan samenwerken

Schreeuw om Leven en ProLife Europe gaan samenwerken

21 mei

Schreeuw om Leven en ProLife Europe willen samen meer jongeren bereiken! In heel Europa staan jongeren op om zich uit te spreken vr het leven en tegen de huidige abortuspraktijk.

Ook in Nederland, waar inmiddels elke week activiteiten ondernomen worden in verschillende steden om jongeren te bereiken met het prolifegeluid. Dit gebeurt door goed getrainde jonge vrijwilligers met zeer diverse culturele en religieuze achtergronden.

De Nederlandse tak van ProLife Europe doet nu al het volgende:
Jonge prolife-vrijwilligers trainen om hun standpunt vr het leven uit te dragen in hun omgeving;
Groepen oprichten van jonge prolifers die in eigen stad, regio of op hun universiteit prolife activiteiten organiseren;
Voorlichting geven op scholen, jongerenverenigingen en andere plaatsen waar jongeren te vinden zijn;
Actief de straat op, om met mensen het gesprek over abortus aan te gaan;
Prolife-jongeren uit heel Europa met elkaar verbinden in een goed functionerend netwerk waar contacten, kennis en ervaring worden uitgewisseld.

Schreeuw om Leven ondersteunt dit jongerenproject vanuit Nederland. Zo werd onlangs gezamenlijk voor 25 jongeren een prolifetraining gehouden. Voor de nabije toekomst wordt gekeken hoe dit initiatief zo goed mogelijk aanvullend kan zijn bovenop het werk van Schreeuw om Leven. Steunt u ook dit gezamenlijke initiatief? Ga dan naar: www.schreeuwomleven.nl/doneren en kies voor het doel "Jongeren".

Nieuwe Leef magazine online!
Dit is Zeinab, de trotse moeder van Dana. In een abortuscentrum kreeg ze geen steun voor haar echte wens om het kind te houden. Zij en haar man zagen geen andere uitweg dan het aanvaarden van de abortuspil. Eenmaal buiten hoorden zij over een andere weg. De werking van de abortuspil kon worden gestopt en met de hulp van Schreeuw om Leven bleek de toekomst van Dana verre van onmogelijk!

Lees het nu online in de nieuwste editie van Leef magazine. Daarin staat ook het getuigenis van een andere vrouw die op dezelfde wijze haar kind kon houden. Ook vindt u in Leef een bijzondere getuigenis over een kindje dat door artsen kansloos werd verklaard, maar nu een geweldig leven leidt.

Wakers ontmoeten op straat een kritische vrouw
Zoals jullie weten demonstreren onze vrijwilligers regelmatig bij een abortuscentrum. Sommige media wekken hiervan een beeld van intimidatie en agressie. Voorbijgangers die onze demonstranten (wakers) zien staan, herinneren zich vooral die negatieve berichten. Pas geleden kwam het tot een confrontatie toen een mevrouw onze mensen aansprak. Ze vond het niet kunnen dat ze daar staan, want dat zou intimidatie zijn. Twee van onze wakers reageerden met liefde en waarheid. Zo ontstond er een prachtig lang gesprek, waarin het beeld van de voorbijganger echt bijdraaide!

De wakers konden vertellen over de hulpverlening die de stichting verleent en wat onze beweegredenen zijn. Ook konden ze het beeld bijstellen over onze werkwijze: Wij dringen niet aan, we schreeuwen niet, we reiken juist een helpende hand uit naar diegenen die ervoor open staan.

De vrouw kreeg tranen in haar ogen. Ze gaf aan dat ze volledig van gedachten is veranderd en niet begrijpt waarom veel journalisten ons zo negatief neerzetten.

Daarna mocht n van de twee wakers een interview geven aan RTV Noord waarin ze heeft kunnen vertellen waarom zij vindt dat mannen juist meer mogen opkomen voor ongeboren leven en vrouwen die het moeilijk hebben. Ook vertelde ze over ons recht om daar te demonstreren en riep ze de lokale burgemeester op om een wijs besluit te maken.

Datum: 21 mei 2021
Auteur: Schreeuw om leven
Foto: Schreeuw om leven
Website: http://www.schreeuwomleven.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: