MENU
Online inspiratie-event: Eerste stap naar een bloeiende kerk

Online inspiratie-event: Eerste stap naar een bloeiende kerk

29 mei

Donderdagavond 10 juni organiseert Alpha Nederland opnieuw ‘De Kansen voor de Kerk’, een online inspiratie-event voor kerkleiders. Sprekers zijn Joost Klok, Miles Toulmin, Iwan Osseweijer, Lydia Kansen en André Karst. Nu de tweede lockdown bijna ten einde is, maken veel kerken zich op voor de heropening in september. Voordat het zover is, denkt Alpha Nederland graag met kerkleiders na over de vraag ‘Hoe kunnen we – voor het eerst of opnieuw – een bloeiende kerk zijn?’.

De avond is een vervolg op De Kansen voor de Kerk met Nicky Gumbel op 11 maart waar ruim 800 mensen bij aanwezig waren. Het thema van deze avond is: Eerste stap naar een bloeiende kerk. Eén van de sprekers op 10 juni is Joost Klok, relatiemanager van Alpha. Joost heeft veel expertise opgebouwd op het gebied van kerkvernieuwing en heeft de afgelopen jaren honderden kerkleiders getraind en coachingstrajecten verzorgd rondom missie en evangelisatie.

“Komende periode is cruciaal voor kerkleiders”
Joost Klok: “De komende periode is cruciaal voor kerkleiders. Wat start ik straks als kerk weer op en wat niet? Durf ik ook om dingen los te laten of in een andere vorm te gieten? Moeten we eigenlijk wel weer terug naar hoe de kerk functioneerde vóór corona? Doen we waartoe we geroepen zijn? Belangrijke vragen waar we graag met elkaar over na willen denken, zodat we elkaar kunnen opbouwen. Als Alpha Nederland willen we kerkleiders inspireren met de kansen die we zien voor de kerk!”

Spreker Miles Toulmin
Joost gaat in gesprek met Miles Toulmin. Miles studeerde Theologie aan de Universiteit van Oxford voordat hij tot Anglicaanse predikant werd gewijd. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij Holy Trinity Brompton, de Londense kerk waar Alpha begon. Miles is nu uitvoerend directeur van Alpha Azië Pacific en stichter van een snelgroeiende kerk: de Holy Trinity Bukit Bintang, in het centrum van Kuala Lumpur in Maleisië. Wat gaat hij als kerk en persoonlijk zeker blijven doen als de crisis over is? Hoe behoudt hij als kerkleider de focus op wat echt belangrijk is? En welk advies heeft Miles voor kerkleiders in Nederland?

Praktijkvoorbeelden
Naast Joost Klok en Miles Toulmin zullen Lydia Kansen (predikante PKN Nieuwe Kerk te Utrecht), Iwan Osseweijer (diaken Parochie Willibrordus Bollenstreek) en André Karst (kerkleider Baptistengemeente De Ark te Assen) inspirerende voorbeelden vanuit de praktijk geven.

Praktische informatie
De Kansen voor de Kerk start donderdagavond 10 juni om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Het vindt plaats via het digitale platform Zoom. De toegang is gratis. Aan het eind van de avond wordt de tijd genomen om samen te bidden voor het land en onze kerken. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via de website alphanederland.org/kansenvoordekerk.

Over Alpha Nederland
Alpha Nederland wil samen met de lokale kerk iedereen een ontmoeting met Jezus geven. Samen met honderden kerken en groepen verwelkomt Alpha Nederland jaarlijks ruim 15.000 mensen op haar cursussen. Dit jaar viert Alpha Nederland haar 25-jarig jubileum. De droom van Alpha Nederland is dat in 2036 één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus hebben gehoord via Alpha. Kijk voor meer informatie op alphanederland.org.

Datum: 29 mei 2021
Auteur: Alpha Nederland - Marijke Koers
Foto: Alpha Nederland
Website: http://www.alphanederland.org/

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Vakantie
15 mei

Vakantie meer