MENU
Dorcas op de koffie

Dorcas op de koffie

03 jun

De eerste twee afleveringen van Dorcas op de koffie zitten er op! De medewerkers van Dorcas hopen dat u net als zij heeft genoten van Wilfred die met zijn Trabant door het land rijdt, de gesprekken aan tafel en de mooie herinneringen die gedeeld zijn. Heeft u de eerste afleveringen gemist? U kunt ze hier terugkijken.

Uitzending Dorcas op de koffie 22 april:
Uitzending Dorcas op de koffie 20 mei:
In deze afleveringen bezoeken we weer mensen in het land, delen sponsors hun verhaal, praten we door over de impact van corona en besteden we aandacht aan het project Menstrual Hygiene in Tanzania.

Volgende uitzending Dorcas op de Koffie - donderdag 17 juni om 19:30
Kom ook bij Dorcas op de Koffie in onze online uitzending. Bij ‘Dorcas op de koffie’ vertellen we wat er bij Dorcas gebeurt en we horen over de impact van ons werk in de landen. Ook komen er vrijwilligers aan het woord. U kunt meekijken en uw vragen insturen. Iedere uitzending bekijkt u eenvoudig op uw laptop, tablet of telefoon via deze pagina.

Over de tweede uitzending
Op donderdag 20 mei, 19.30 uur is de tweede aflevering van Dorcas op de koffie uitgezonden. Daarin werd onder meer aandacht besteed aan:

Een kind of granny sponsoren en dan?
Bij Dorcas is het mogelijk om een granny of kind te sponsoren. Maar... hoe werkt dat precies? Daar ging het tafelgesprek over. Andries Knevel en zijn vrouw Rietje Bakker waren te gast en vertelden over hun ervaringen. Lees meer op: www.dorcas.nl/sponsoring.

Taarten bakken voor Jemen
Sarah zet zich in voor de slachtoffers van het conflict in Jemen door taarten te bakken en te verkopen. Wilfred stapte in zijn Trabant om haar te bezoeken en hielp Sarah een handje. Wil je ook in actie komen voor Dorcas? Ga naar dorcas.nl/vrijwilligers.

Sponsorkind met een bijzonder verhaal
Vaak horen we mooie verhalen van onze sponsorkinderen. Heidi en Jaap hadden dat ook met hun sponsorkind met wie ze een bijzondere band hebben.

Over de presentator
De presentatie van ‘Dorcas op de koffie’ ligt in de handen van Anne Appelo. Anne is een enthousiaste en betrokken presentatrice die een groot hart heeft voor de zelfontwikkeling van kinderen en volwassenen. Momenteel is ze werkzaam als presentatrice bij zowel BNN/VARA als de EO. In 2019 was Anne te zien als ‘Ruth’ in een nieuwe theaterproductie ‘in de voetsporen van Ruth’, geproduceerd door de EO. In het jaar 2020 was zij samen met o.a Pearl Jozefzoon en Ben Ketting te zien in de muziektheatervoorstelling ‘Amazing Grace’ (EO).

Aan tafel!
Het hart van onze uitzendingen zijn gesprekken aan tafel. Verschillende gasten en mensen die betrokken zijn bij Dorcas bespreken ons werk. U kunt live meedoen in de chat.

Met de trabant door het land
Van noord naar zuid en van oost naar west: in het hele land wonen mensen met een groot hart voor Dorcas. Wij gaan met een goede kop koffie onder de arm naar ze toe en ze vertellen hun verhaal. Ons vervoersmiddel? Een echte Trabant, de auto die in de tijd van onze oprichting veel te zien was in Oost-Europa.

Terug naar het begin
In ‘herinneringen van het eerste uur’ gaan we terug in de tijd. In elke uitzending komen er verhalen van vroeger voorbij.

Het contact
Hoe is het leven veranderd van grannies en kinderen die in ons sponsorprogramma zitten? We laten sponsors aan het woord die hun ervaringen delen.

Deel en doe mee!
Dorcas op de Koffie maken we voor en met iedereen die bij Dorcas betrokken is. Heeft u dus een vraag of een verhaal om te delen? Stuur een mailtje naar koffie@dorcas.nl en wie weet kom je in de uitzending.

Wanneer zijn de uitzendingen?
De uitzendingen beginnen altijd om 19:30.
22 april - 20 mei - 17 juni - 22 juli - 19 augustus

Datum: 3 juni 2021
Auteur: Dorcas
Foto: Videostill - Dorcas
Website: http://www.dorcas.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: