MENU
Emke: het meest romantische verhaal dat je je kunt voorstellen

Emke: het meest romantische verhaal dat je je kunt voorstellen

13 jun

Emke is al jaren actief met een evangelisatieproject waarbij ze (voor de coronacrisis) op consumentenbeurzen aanwezig is met een informatieve stand over het christelijk geloof. Vandaag vertelt ze over haar ontmoeting met een jonge vrouw die bij de tafel van de Bijbelstand staat te bladeren in de boeken.

Emke: Ik ga ook bij de tafel staan. Haar zwarte haren verbergen haar gezicht en ik wacht, terwijl zij kijkt in een boek over opvoeding. 'Hou je van lezen?' vraag ik als ze het boek neerlegt en opkijkt.

Tussen de vele piercings zie ik een mooi snoetje en haar ogen kijken me vrijmoedig aan. 'Ja!!' reageert ze enthousiast. 'Maar dit is niet echt wat voor mij geloof ik. Ik lees eigenlijk alleen romantische verhalen...'

Ik glimlach opgelucht. 'Dat komt mooi uit. Ik heb hier in de stand namelijk het meest romantische verhaal dat je je kunt voorstellen...' 'Oh?’ Ik zie haar ogen verbaasd over de boeken op de tafel glijden. ‘Wat is dat voor boek dan?' vraagt ze. 'Dat is de Bijbel - waar je leest over Gods diepe liefde voor jou. Ken je dat verhaal?'

'Nee, ik ben niet gelovig. Maar mijn pleegmoeder wel! Zij gelooft in God en leest de Bijbel.' Ik geef haar het magazine LEVEN met daarin het evangelie van Lukas en verrast zegt ze: 'Ik ga direct lezen!!' Al bladerend loopt ze weg en ik bid dat ze de liefde van haar leven zal vinden.

Emke de Jager-Kramer
Emke de Jager-Kramer is getrouwd met Richard, ze wonen in Alphen aan den Rijn en hebben drie kinderen. Emke en Richard zijn al jaren samen fulltime bezig met de Bijbelstand, een evangelisatieproject waarbij ze op tal van consumentenbeurzen aanwezig zijn met een informatieve stand over het christelijk geloof. Richard is actief achter de schermen, hij is verantwoordelijk voor de opbouw en logistiek, Emke vind je normaal gesproken in de stand op de beursvloer in gesprek met bezoekers. Maar door de coronacrisis is alles stopgezet. Via deze serie artikelen op christelijknieuws.nl krijgen we een inkijkje in het bijzondere werk dat ze voor de Heere mogen doen.

Datum: 13 juni 2021
Auteur: Emke de Jager
Foto: Bijbelstand
Website: http://www.bijbelstand.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: