MENU
Sebastiaan vertelt Emke dat hij echt heel erg ongelovig is

Sebastiaan vertelt Emke dat hij echt heel erg ongelovig is

20 jun

Emke is al jaren actief met een evangelisatieproject waarbij ze (voor de coronacrisis) op consumentenbeurzen aanwezig is met een informatieve stand over het christelijk geloof. Vandaag vertelt ze over haar ontmoeting met Sebastiaan, een leuke blonde vent en hij gelooft niets, maar dan ook echt niks. Helemaal géén geloof.

‘Echt héél erg ongelovig dus’, lach ik. ‘Ja, dat kan ook niet anders, er is zoveel oorlog overal. En áltijd door geloof’, licht hij toe.

Of dat waar is, laat ik maar even in het midden, en ik vraag: ‘En over wie zegt dat iets? Over de mensen of over God?’ ‘Over God, want…’ Hij vertelt nog wat nare dingen over mensen die geloven. ‘Waar geen geloof is, is ook geen oorlog en gaan de dingen goed’, besluit hij. ‘U bedoelt dat hier in Nederland iedereen zo wijs en liefdevol met elkaar omgaat? Of zit ons egoïsme ons hier ook vaak in de weg?’ vraag ik voorzichtig.

'U bedoelt dat hier in Nederland iedereen zo
wijs en liefdevol met elkaar omgaat? Of zit
ons egoïsme ons hier ook vaak in de weg?’
vraag ik voorzichtig.


Eigenlijk komt hij er al pratend ook wel achter dat zijn argument niet helemaal opgaat. ‘Misschien zegt het toch meer over mensen’, geeft hij eerlijk toe. ‘Dat denk ik ook. Dus, wat doen we met God?’ vraag ik hem vriendelijk. Sebastiaan zucht eens diep en is een poosje stil.

Ik zwijg ook en wacht rustig tot hij weer begint te praten. Dan zegt hij met een ernstig gezicht: ‘Weet je, toen mijn opa onderduikers in huis had, hebben de mensen van zijn eigen kerk hem verraden. Hij is opgepakt en vermoord. En daarom wordt er in onze familie altijd tegen elkaar gezegd: niemand van ons mag geloven of naar de kerk gaan.’

‘Wat een afschuwelijk verhaal. Wat moet je familie zich verraden hebben gevoeld! En dan snap ik waar de boosheid vandaan komt. Weet je, Jezus heeft ook zoiets meegemaakt: zijn eigen vriend Judas heeft Hem verraden.’ ‘Echt? Nou, ik zou mijn vriend nóóit verraden. Ik zou zelfs mijn leven voor hem geven’, reageert hij fel.

'Weet je, Jezus heeft ook zoiets meegemaakt:
zijn eigen vriend Judas heeft Hem verraden.'


Ik knik en glimlach. ‘Ik geloof je en ik vind het mooi wat je zegt. Jezus deed dat ook, Hij gaf Zijn leven voor zijn vrienden. Ook voor Zijn vriend Judas, die Hem verraden had. En Hij ging zelfs nog verder: Hij stierf ook voor Zijn vijanden. En weet je, Sebastiaan, Hij stierf ook voor jou. Want jij kunt niet leven zonder Gods liefde.’

Sebastiaan kijkt me zwijgend aan en ik zie de strijd op zijn gezicht. Zou hij vasthouden aan de afspraak in zijn familie? Of komt er langzaam ruimte voor Gods vergeving en genezing in zijn hart? Dan pakt hij ‘Gods cadeau voor jou’ aan uit mijn uitgestoken hand. ‘Ik moet gaan, maar ik zal het eens lezen.’

Gods cadeau voor jou
Op al het materiaal dat we meegeven in de Bijbelstand, verwijzen we naar www.Godscadeauvoorjou.nu Op deze website wordt het evangelie uitgelegd, zoals ook in het boekje ‘Gods cadeau voor jou’ dat we gebruiken in de stand. Je kunt er een magazine LEVEN bestellen, met daarin het evangelie van Lukas. Ook is er ruimte om jouw vragen te stellen via het contactformulier.

Emke de Jager-Kramer
Emke de Jager-Kramer is getrouwd met Richard, ze wonen in Alphen aan den Rijn en hebben drie kinderen. Emke en Richard zijn al jaren samen fulltime bezig met de Bijbelstand, een evangelisatieproject waarbij ze op tal van consumentenbeurzen aanwezig zijn met een informatieve stand over het christelijk geloof. Richard is actief achter de schermen, hij is verantwoordelijk voor de opbouw en logistiek, Emke vind je normaal gesproken in de stand op de beursvloer in gesprek met bezoekers. Maar door de coronacrisis is alles stopgezet. Via deze serie artikelen op christelijknieuws.nl krijgen we een inkijkje in het bijzondere werk dat ze voor de Heere mogen doen.

Datum: 20 juni 2021
Auteur: Emke de Jager
Foto: Bijbelstand
Website: http://www.bijbelstand.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: