MENU
Mercy Ships is nu officieel eigenaar van de Global Mercy

Mercy Ships is nu officieel eigenaar van de Global Mercy

01 jul

Na een feestelijke ceremonie op 16 juni en de definitieve overdracht in de afgelopen week, is de gloednieuwe Global Mercy, ‘s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip, officieel in het bezit van Mercy Ships. De overdracht werd gevierd in het bijzijn van vertegenwoordigers van Mercy Ships, projectmanagers van de fabrikant Stena RoRo, het management van de scheepswerf en publiek, terwijl wereldwijd digitaal werd meegekeken door honderden personeelsleden en vrijwilligers. De bouwfase is nu officieel afgerond en we zijn een stap dichter bij de eerste operatie aan boord.

‘Vandaag wordt onze droom werkelijkheid – niet alleen voor ons, maar ook voor degenen die we dienen,’ zei Don Stephens, de oprichter van Mercy Ships, die de aanwezigen via een video toesprak. ‘Afrikaanse staatshoofden en Ministers van Volksgezondheid hebben vaak de wens geuit dat meer van hun gezondheidswerkers in het land zelf worden opgeleid. Met dit schip gaan we precies dat doen. Talloze mensen die lijden aan uiteenlopende aandoeningen zullen toegang krijgen tot chirurgische behandeling en gezondheidssystemen zullen worden versterkt. We hopen dat dit nieuwe schip en de vrijwillige bemanning die erop zal dienen, hoop en genezing zal brengen voor de komende 40-50 jaar,’ voegde hij eraan toe.

‘Blij om deel uit te maken van dit fantastische werk’
Per Westling, directeur van Stena RoRo, zei: ‘Wij zijn erg trots dat we dit bijzondere schip mogen opleveren. De activiteiten die aan boord zullen worden uitgevoerd, stelden speciale en hoge eisen aan de bouw van dit schip. Voor de werf was het de eerste keer dat dit type schip werd gebouwd – een uitdaging die zij uitstekend aan konden. Voor Mercy Ships betekent de levering dat hun capaciteit om te helpen meer dan verdubbelt. We zijn blij dat we via de Global Mercy deel kunnen uitmaken van het fantastische werk van Mercy Ships.’

Over de Global Mercy
Mercy Ships heeft meer dan acht jaar aan het nieuwe schip gewerkt. In 2013 werden de contracten getekend en in 2015 werd de kiel gelegd. Eind april van dit jaar werden de proefvaarten met succes afgerond.

Antwoord op wereldwijde nood
Naar schatting heeft een derde van alle ziekten ter wereld te maken met een chirurgische aandoening. Mercy Ships heeft meer dan 30 jaar ervaring met het leveren van chirurgische zorg in Afrika. De Global Mercy is uitgerust met eersteklas ziekenhuis- en trainingsfaciliteiten, bedoeld om de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden te versterken.

Vrijwilligers gezocht
Mercy Ships is hard op zoek naar lange- en korte-termijn-vrijwilligers die hun tijd en expertise willen geven. Aan boord van de Global Mercy kunnen meer dan 640 mensen leven en werken. Wanneer het schip aangemeerd ligt, is er ruimte voor maar liefst 950 personen op het schip. De huidige bemanningsleden van Mercy Ships zijn afkomstig uit meer dan 60 landen.

Heb jij interesse om voor een periode aan boord te gaan? Laat je informeren op onze website, zie de link onderaan. We zien je aanmelding graag tegemoet!

Datum: 1 juli 2021
Auteur: Mercy Ships
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.MercyShips.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: