MENU
CHE-studenten zeer tevreden over hun opleiding

CHE-studenten zeer tevreden over hun opleiding

07 jul

Studenten van de Christelijke Hogeschool Ede beoordelen hun opleiding gemiddeld met een score van 3,9 op een schaal van 5. Ruim boven het landelijk gemiddelde van 3,65. De sfeer op de CHE krijgt zelfs een 4,4 (landelijk 4.0). Dat is te lezen in de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2021 (NSE) die op 23 juni is verschenen.

CHE studenten
De NSE is begin 2021 afgenomen onder alle studenten van hogescholen en universiteiten in Nederland. Deze enquête is bedoeld om een objectief beeld van opleidingen te geven en daarmee studiekiezers te helpen met inzicht in de sterke en zwakke punten van opleidingen. Studenten zijn bevraagd over de aspecten als inhoud en opzet van de opleiding, loopbaanvoorbereiding, begeleiding, sfeer en hun docenten.

De waardering voor de CHE scoort over de hele breedte hoger dan het landelijk gemiddelde, maar CHE-studenten zijn vooral tevreden over de betrokkenheid die ze met hun eigen opleiding ervaren. Ook over de begeleiding en hun docenten zijn de studenten uitgesproken positief. De flexibiliteit van studieprogramma’s op de CHE, internationale aspecten, en toetsing en beoordeling scoren relatief lager. Daar zien studenten nog ruimte voor verbetering.

Compliment
Voorzitter College van Bestuur van de CHE Jan Hol: “Deze waardering is geweldig compliment aan het adres van onze docenten. Zeker in een periode met de uitdagingen van lock-downs, online onderwijs en het gebrek aan fysieke ontmoetingen zijn we blij dat we het contact met onze studenten hebben kunnen behouden. De verbeterpunten, die uit de enquête naar voren komen, gaan we voortvarend aanpakken.”

“De coronacrisis deed een beroep op ieders flexibiliteit en heeft ons daarnaast nieuwe dingen geleerd.” Aldus Hol: “Deze lessen gaan we gebruiken bij de innovatie van onze opleidingen, zodat we ook in de toekomst blijvend weten aan te sluiten bij de behoeften van studenten aan betrokken, flexibel en persoonlijk onderwijs.”

Datum: 7 juli 2021
Auteur: CHE
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.che.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: