MENU
Eline Hoogenboom zoekt naar genade in de prestatiemaatschappij

Eline Hoogenboom zoekt naar genade in de prestatiemaatschappij

19 aug

De nieuwe podcast, gestart door Eline Hoogenboom (36), wil eerlijke verhalen voor het voetlicht brengen van prominente gasten die eerlijk zijn over hun eigen imperfecties en hun lessen delen over het niet perfecte leven. De eerste gast in de podcast is Kees van Ekris, dominee en bekend van de Eerst Dit podcast.

Eline Hoogenboom, ondernemer, oprichter van Huis van Belle en Villavie en hoofdredacteur van Sestra mama: “Ik geloof erg in de kracht van kwetsbaarheid en maak me daar sinds het verschijnen van mijn boek #Notsoperfect op social media hard voor. Eerlijke verhalen vertellen om elkaar te bemoedigen. Ik zie om me heen hoe mijn generatie maar ook die daaronder en daarboven, worstelt met de meritocratie waarin we leven: Alles draait om ons eigen kunnen, ons succesvol zijn en ons falen. En dat zorgt voor keuzestress, voor enorme druk en voor ongezond perfectionisme. Ik vraag me vaak af waarom we, juist als gelovigen, genade niet een grotere rol laten spelen en waarom we, ikzelf ook, de lat zo hoog leggen. Tegelijkertijd zie ik de worsteling van veel vrouwen, door mijn werk voor Villavie, in huwelijken, in banen, in families. Iedereen heeft te maken met lijden en we moeten weer meer leren dat dit bij het leven hoort.”

Kees van Ekris is kritisch in de podcast. Hij vindt dat we veel meer moeten accepteren dat lijden bij het leven hoort. Tijdens zijn jaren in Indonesie, waarheen hij uitgezonden was, leerde hij hoe de bevolking daar veel meer leeft met het lijden, met sterven en werkloosheid. Simpelweg omdat ze de keus niet hebben. Het gaat om kleine daden van verzet, zegt hij, die we moeten verrichten in een maatschappij die draait om succesvol zijn.

De niet zo perfecte podcast is te vinden in alle podcastapps zoals Spotify en Apple podcast en er zal eens per maand een nieuwe aflevering verschijnen.

Eline Hoogenboom (36) is oprichter van de Villavie Academy waarin ze vrouwen helpt dichtbij God en dichtbij zichzelf te leven. Eerder richtte ze de meidencommunity Huis van Belle en het blad Belle op. Ook is ze ondernemer en hoofdredacteur van Sestra mama. Het is haar missie om meiden en vrouwen te laten zien hoe voluit leven met God eruitziet. Zelf heeft ze ervaren dat door gebrokenheid heen Gods liefde en vreugde toch zichtbaar kunnen zijn.

Datum: 19 augustus 2021
Auteur: Eline Hoogenboom
Website: https://www.villavie.nl/

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

6 mei 2020 Eline Hoogenboom start Villavie Academy voor vrouwen

Meer nieuws: