Hoopvolle klanken vanaf de Energiekade tijdens Feest van Hoop

Er klinkt een hoopvol geluid op 1 augustus vanaf de Energiekade in Dordrecht. Als onderdeel van de Dordtse Feesten organiseert Missie Dordt in samenwerking met diverse kerken het Feest van Hoop. Met verschillende landelijk bekende christelijke artiesten, muzikanten van Dordtse bodem en een projectkoor belooft het een mooi en divers feest te worden. ,,Uniek om na een lange tijd van stilte weer met een grote groep te kunnen zingen en te getuigen van hoop.”

Na artiesten als Maan en Typhoon sluit Missie Dordt de serie Dordtse Feesten aan de Energiekade op zondag 1 augustus hoopvol af met het Feest van Hoop. ,,Wij vonden dat een christelijk feest niet mocht ontbreken op het programma van de Dordtse Feesten en zijn met een voorstel naar de gemeente gestapt,” vertelt Wiebe van Horssen, bestuurder van Missie Dordt. ,,De kerken zijn ook zeker onderdeel van de Dordtse samenleving en we willen laten zien dat we beschikbaar zijn voor de stad. In deze tijd kan iedereen wel wat hoop en perspectief gebruiken en dat hopen wij door middel van het geloof, door de hoopvolle liederen, te bieden tijdens het Feest van Hoop aan iedereen die daar benieuwd naar is.”

Het Feest van Hoop bestaat uit drie programma’s die allemaal iets anders te bieden hebben. In het eerste programma staan vooral bekende klassiekers centraal, gezongen door Marcel en Lydia Zimmer en hopelijk meegezongen door de menigte. ,,We gaan ervan uit dat iedereen gewoon weer mee mag zingen tegen die tijd. Hoe heerlijk is het om na een jaar niet of nauwelijks te hebben gezongen, weer met een grote groep God te loven en te getuigen van hoop,” aldus Van

Horssen.

Het tweede programma is vooral gericht op de kinderen, opnieuw met Marcel en Lydia Zimmer. De dag wordt knallend afgesloten met de band Break Free Worship. ,,Ieder programma heeft een voorprogramma met artiesten van Dordtse bodem, dat wil zeggen muzikanten uit diverse kerken, waaronder een Spaanse en Antilliaanse gemeenschap. Dat maakt het programma erg veelzijdig en voor iedereen leuk.” Ook is speciaal voor het feest een koor samengesteld.

Kaartjes om een van de programma’s bij te wonen kosten 10 euro per stuk. ,,We hebben ervoor gekozen om per huisgezin 1,5 meter afstand te creëren, zodat een negatieve coronatest niet nodig is,” legt Van Horssen uit. ,,Testen van tevoren zou de drempel volgens ons verhogen en we willen juist een feest zijn dat voor iedereen toegankelijk is.”

Voor meer informatie over tijden en tickets kun je terecht op missiedordt.nl/feestvanhoop

Willemijn Gort
© Henk-Jan Oudenampsen
20-07-2021
Muziek
https://www.missiedordt.nl/feestvanhoop

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies