MENU
Bijbels voor 3500 gevangenen

Bijbels voor 3500 gevangenen

10 sep

De Colombiaanse gevangenis ‘La Modelo’ in Bogota is een plaats waar je niet wilt zijn. Er is plek voor 2.000 gevangenen, maar er zitten er ruim 10.500. Guerrillastrijders, bendeleden en moordenaars zetten er hun gevechten voort. Veel gevangenen houden het niet vol en worden door anderen of zichzelf van het leven beroofd. Op deze duistere plaats ontsteken we het licht van het Evangelie!

De enorme impact daarvan blijkt wel uit het aangrijpende verhaal van Leonel, dat je hieronder leest. Wereldwijd willen we 3.500 gevangenen betrekken bij Bijbelstudiegroepen en een eigen Bijbel geven. Help je mee? Er zijn al 50 Bijbels gegeven! Bezoek de website van deze actie: bibleleague.nl

Getroffen door 9 kogels
Leonel (foto) was drugsbendelid. ‘’Ik ben veroordeeld wegens afpersing, ontvoering en moord. Ik hoorde bij een paramilitaire beweging die een groot deel van de drugshandel in Colombia beheerst. Ik was destijds op zoek naar een identiteit. En die vond ik daar. Toen ik besloot de bende te verlaten werd dat bijna mijn dood. Ik zat thuis op de bank toen twee paramilitairen binnenkwamen en begonnen te schieten. Ik rende naar buiten, sprong over een hek en verstopte me in een houten schuurtje. In het ziekenhuis bleek dat ik 9 keer geraakt was! Gelukkig konden ze me daar helpen. De dreiging was echter nog niet voorbij. De paramilitairen zochten me op. De bewaker voor mijn deur was corrupt. Ik wist dat hij hen zou binnenlaten. Mijn moeder en vrouw begonnen te bidden en vlak voor ze er waren kwam er ineens een andere bewaker!’’

Geraakt door Gods Woord
”Daarna kwam ik in de gevangenis terecht. Doordat ik twee keer op een wonderlijke manier gespaard was, wilde ik meer over God weten. Een andere gevangene nodigde me uit voor Project Filippus. Ik deed mee met de Bijbelstudielessen en werd geraakt door het Woord van God. Ik stond versteld dat Hij Zijn Zoon opgaf om iemand zoals ik te redden! Zijn woorden geven me de kracht om het vol te houden in de gevangenis. Ik nodig nu andere gevangenen uit om ook mee te doen!”

We verlangen ernaar om meer getuigenissen als dat van Leonel te horen. Getuigenissen waaruit blijkt dat God naar gevangenen omziet. Help je mee om 3.500 van hen te bereiken met de hoopvolle boodschap van het Evangelie?

Datum: 10 september 2021
Auteur: BibleLeague - Mart Blokland
Foto: BibleLeague
Website: https://bibleleague.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: