MENU
China blokkeert de door kerken veelgebruikte app WeChat

China blokkeert de door kerken veelgebruikte app WeChat

07 sep

China blokkeert de populaire app ‘WeChat’ en treft daarmee allerlei social mediagebruikers waaronder kerken. WeChat is een van de grootste onafhankelijke social media apps ter wereld voor berichten, online betalingen, en snelle uitwisseling van audio- en videobestanden.

Veel Chinese kerken gebruiken ‘WeChat’ voor hun dagelijkse gebedsmoment, christelijke muziek en het verspreiden van kerkdiensten. Christenen in China gebruiken de chat-rooms ook om gesprekken te voeren over christelijke thema’s.

Enkele maanden geleden zijn de Chinese autoriteiten begonnen om christelijke WeChat-accounts met veel elektronisch verkeer te blokkeren in een poging om meer grip te krijgen op de groei van de kerk. Chinese gelovigen voelen zich door de lockdown extra gedupeerd nu deze ‘lifeline’ hun ontnomen wordt.

Onderdrukking en techniek
De voormalig religiegezant van de VS, Sam Brownback, sprak vorige week naar aanleiding van de situatie in Afghanistan al zijn grote bezorgdheid uit over China.

“Ik denk dat we China scherp in de gaten moet houden, want het is de toekomst van religieuze onderdrukking. In wat ze de Oeigoeren aandoen, wat ze de huiskerk-christenen aandoen, wat ze de Tibetaanse boeddhisten hebben aangedaan. Zo zal religieuze onderdrukking er over de hele wereld uitzien als China meer invloed krijgt. We moeten nu de confrontatie aangaan, voordat deze aanpak op meer plaatsen in de wereld komt, met behulp van deze Chinese technieken.”

Datum: 7 september 2021
Auteur: Open Doors
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen - tekening
Website: http://www.opendoors.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Geven
15 jul

Geven meer