MENU
Amir Tsarfati: actuele ontwikkelingen in het Midden-Oosten

Amir Tsarfati: actuele ontwikkelingen in het Midden-Oosten

07 okt

Amir Tsarfati is geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Hij was majoor in de IDF Reserve. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie. Lees hieronder zijn update van deze week over het Midden-Oosten.

Iran en Azerbeidzjan
Iran en Azerbeidzjan blijven het nieuws van het Midden-Oosten bepalen. De massale militaire oefeningen van Iran langs hun grens vormen een niet zo versluierde bedreiging voor hun buurland. Het islamitische regime blijft doorgaan met hun dreigementen en eisen dat de Azerbeidzjanen hun inmenging in het vrachtwagentransport van Iran stopzetten en hun banden met IsraŽl verbreken.

Azerbeidzjan buigt niet en heeft het kantoor van de vertegenwoordiger van de Iraanse Opperste Leider in Bakoe gesloten. Bovendien hebben ze nieuwe beperkingen toegevoegd voor Iraanse vrachtwagens die door hun land willen rijden, en blijven ze hun banden met IsraŽl versterken. Een lachende president Ilham Aliyev maakte zelfs een foto aan de oevers van de rivier de Aras, die de internationale grens vormt tussen Azerbeidzjan en Iran, met zijn hand op een IsraŽlische Harop UAV (drone). Transportvliegtuigen brachten militair materieel van IsraŽl naar Azerbeidzjan en er is een deal gesloten voor de aankoop van het IsraŽlische Arrow 3 antiballistische raketsysteem. Als reactie op de militaire oefeningen van Iran bevindt Azerbeidzjan zich midden in een militaire oefening in hun eigen land met de deelname van Turkije, genaamd "The Steadfast Brotherhood 2021". Tegelijkertijd nemen ze deel aan een andere oefening in GeorgiŽ met zowel Turkije als GeorgiŽ, genaamd "Eternity 2021".

De oorlog met IsraŽl is begonnen?
De militaire hulp aan Azerbeidzjan is slechts een van de redenen waarom Iran beweert dat de oorlog met IsraŽl al is begonnen. De woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Saeed Khatibzadeh, zei: "IsraŽl heeft aanvallen uitgevoerd die bedoeld waren om ons nucleaire programma te vernietigen voor vreedzame doeleinden. Het vermoordde nucleaire wetenschappers en schaadde het Iraanse volk. Iran wordt beschuldigd van terrorisme, maar er is geen goede of slechte terrorist. De hele crisis in de regio is de schuld van IsraŽl.Ē Dus er is "geen goede of slechte terrorist"? Hmmm...

Zelfmoorddrones
Terwijl de zelfmoorddrones van Iran actief zijn in een campagne in de noordelijke Syrische provincie Idlib, bombardeerde donderdag bij zonsondergang een UAV een site van Iraanse milities in het al-Bukmal-gebied, vlakbij de Syrische grens met Irak. Ook werd gisteravond een lading Iraanse korteafstandsraketten en lanceerinrichtingen vervoerd van Irak naar de stad Al-Miyadin, SyriŽ en verborgen in een oud fort.

Terwijl Iran problemen blijft veroorzaken met andere landen, stort hun eigen economie in. Hun jaarlijkse inflatiepercentage heeft 58% bereikt, het hoogste percentage sinds het begin van de Islamitische Revolutie in 1979.

China
China heeft de wateren getest als het gaat om het luchtruim van Taiwan. In een tijdsbestek van vier dagen braken dit weekend 149 Chinese vliegtuigen de Taiwanese zone binnen. De VS en andere landen veroordeelden de actie, maar het is moeilijk om niet te zien dat dit uiteindelijk zal eindigen in een Chinees toneelstuk voor het felbegeerde Taiwan.

Pandora Papers
In een vreemd intrigerend verhaal werd een schat aan offshore bankgegevens gelekt. 650 journalisten uit 117 landen sprongen op de 11,9 miljoen documenten, bijgenaamd de "Pandora Papers", die leiders van staten en regeringen betrokken bij corruptie en belastingontwijkingsregelingen. Nationale leiders zoals de Jordaanse koning Abdullah II, de Tsjechische premier Andrei Babis, de Keniaanse president Uhuru Kenyatta en de Ecuadoraanse president Guillermo Lasso werden allemaal genoemd, samen met andere regerings- en zakenfunctionarissen. Het zal interessant zijn om de multinationale politieke gevolgen van dit verhaal te volgen.

Blauwe Vlag 2021
Er is deze week veel geweldig nieuws over IsraŽl. Over twee weken begint Blauwe Vlag 2021. Dit is een tweejaarlijkse luchtoefening, gesponsord door de IsraŽlische luchtmacht, die zal worden gehouden op de basis van Ovda, ten noorden van Eilat. Vliegtuigen uit ItaliŽ, Duitsland, Griekenland, Frankrijk, het VK, India en de VS zullen zich bij het gastland IsraŽl voegen, waar hun F-35 stealth-jagers voor de eerste keer zullen deelnemen.

IsraŽl-paviljoen
Het IsraŽl-paviljoen werd geopend op EXPO 2020 in Dubai, VAE. Dit prachtige, technologisch geavanceerde display zal de komende zes maanden open zijn en miljoenen Arabieren in staat stellen om IsraŽl voor het eerst door ongefilterde ogen te zien. Als verdere stap in de richting van vriendschap kunnen IsraŽli's en Emirati's vanaf volgende week visumvrij naar elkaars landen reizen.

IsraŽl en Bahrein
Het vriendschappen blijven ook groeien met Bahrein. Er beginnen nu wekelijks twee commerciŽle vluchten tussen IsraŽl en Bahrein. Ook heeft een officiŽle delegatie van het land gisteren de westelijke muur bezocht. Hoewel ze hartelijk werden verwelkomd door de Joden, waren de Arabieren niet zo blij om ze daar te zien.

Financiering voor de Iron Dome
Nadat het Amerikaanse Huis de financiering voor de Iron Dome had goedgekeurd, kwam senator Rand Paul tussenbeide om de stemming in de senaat uit te stellen. Zijn probleem was echter niet het feit van de financiering, maar de manier waarop het werd gedaan. Dit is typerend voor de manier waarop Paul opereert als iemand die zich grote zorgen maakt over de fiscale staat van de VS. Zijn acties hebben de stemming alleen maar vertraagd, wat heel goed later deze week zou kunnen gebeuren.

Microsoft Israel
Microsoft Israel Research and Development heeft aangekondigd dat het een nieuwe campus in Tel Aviv zal openen, evenals een nieuw centrum in Herzliya. Het is de bedoeling dat er later nog drie centra worden geopend in Jeruzalem, Be'er Sheva, en een nog onbekende vijfde locatie. In de komende vier jaar wil het bedrijf het aantal werknemers verdubbelen van 2.000 tot ongeveer 4.500.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 7 oktober 2021
Auteur: Amir Tsarfati - Behold Israel
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: