MENU
Annemarthe Westerbeek nieuwe directeur van A Rocha Nederland

Annemarthe Westerbeek nieuwe directeur van A Rocha Nederland

22 nov

Annemarthe Westerbeek (33) wordt de nieuwe directeur van A Rocha Nederland. Zij volgt Embert Messelink op, medeoprichter en voormalig directeur van de christelijke natuurbeweging. Annemarthe Westerbeek was de afgelopen 7 jaar werkzaam als coördinator van Micha Nederland.

Het bestuur van A Rocha is blij met de aanstelling van Annemarthe Westerbeek. Voorzitter Harm Schoten: “Het is een markant moment in de geschiedenis van A Rocha. Vanaf het prille begin 19 jaar geleden is er een mooie beweging ontstaan. A Rocha is de groene stem in de christelijke wereld en draagt op vele manieren bij aan natuur en klimaat. Annemarthe is uitstekend geschikt om leiding te geven aan deze groeiende beweging en om aandacht te vragen voor de zorg voor Gods aarde. Zij heeft in haar huidige functie bewezen dat zij met bescheiden middelen een belangrijke bijdrage kan leveren aan onze opdracht om recht te doen aan Gods aarde.”.

A Rocha Nederland is een christelijke natuurbeweging die bijna helemaal uit vrijwilligers bestaat. Vanuit het geloof draagt ze bij aan natuurbehoud en zet zich in om klimaatverandering tegen te gaan. Annemarthe Westerbeek: “Net als Micha Nederland stimuleert A Rocha christenen en kerken om in actie te komen. Ik kijk er naar uit om de komende jaren samen met partners en vrijwilligers de beweging verder vorm te geven en te laten groeien.”

Wereldwijd zetten christenen zich in meer dan 25 landen namens A Rocha in voor de zorg voor de Schepping. In Nederland werd A Rocha in 2003 opgericht. Embert Messelink was medeoprichter en tot 1 oktober 2021 directeur. Na een interim-periode onder leiding van Martine van Wolfswinkel, zal Annemarthe Westerbeek - na haar zwangerschapsverlof - het stokje op 14 februari overnemen.

Datum: 22 november 2021
Auteur: A Rocha Nederland - Martine van Wolfswinkel
Foto: A Rocha Nederland
Website: http://www.arocha.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: