MENU
Tabitha van Krimpen is nieuwe Jonge Theoloog des Vaderlands

Tabitha van Krimpen is nieuwe Jonge Theoloog des Vaderlands

30 nov

PThU-studente Tabitha van Krimpen (23) is de nieuwe Jonge Theoloog des Vaderlands. Dat maakte tv-presentatrice Jacobine Geel bekend tijdens een speciale uitzending van KRO-NCRV’s Jacobine op 2 op zondag 28 november. Samen met de nieuwe Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier is zij het komende jaar ambassadeur van de Nederlands theologie.

Aan de benoeming tot Jonge Theoloog des Vaderlands ging een verkiezing vooraf. Hieraan namen zes theologiestudenten van zes Nederlandse theologische onderwijsinstellingen deel. De kandidaten hadden een videoboodschap opgenomen en een essay geschreven. Het Nederlandse publiek kon via de website https://nachtvandetheologie.nl tot en met 15 november een stem uitbrengen. Na deze stemming heeft een vakjury de definitieve winnaar gekozen.
Tabitha van Krimpen is de tweede student van de PThU die is verkozen tot Jonge Theoloog des Vaderlands. Eerder droeg voormalig student Mark de Jager een jaar lang deze titel.

Tabitha reageert op haar verkiezing: “Mijn handen jeuken en ik ben klaar om te beginnen. Ik denk dat ik als Jonge Theoloog des Vaderlands een wezenlijke bijdrage kan leveren, niet alleen in de kerk, maar ook buiten de kerk. Volgens mij is het tijd voor bottom-up theologie: kerk en theologie moeten beginnen bij waar de mensen zijn. Mijn ervaring is dat mijn generatie grotendeels onwetend is als het gaat over geloof en de christelijke traditie. Die onwetendheid biedt kansen voor de kerk en voor mij als Jonge Theoloog. We moeten niet over jongeren praten, maar met hen zelf in gesprek gaan. De kerk hoort in de wereld te zijn omdat dat de enig plek is waar de kerk kán zijn, zo ben ik overtuigd. Als Jonge Theoloog des Vaderlands wil ik zijn waar de mensen zijn. Via media als podcasts, radio, krant en televisie wil ik van me laten horen en als theoloog een bijdrage leveren aan het maatschappelijke debat.

Tabitha van Krimpen studeert aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) locatie Amsterdam. Eerder rondde zij een bachelor bedrijfskunde en ook theologie (Cum Laude) af aan de Radboud Universiteit en behaalde zij haar master bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit. Onder de naam ‘Tabie Theologiseert’ is ze actief op het gebied van reli-ondernemen.

Datum: 30 november 2021
Auteur: PThU - Esther van Beem
Foto: Videostill YouTube
Website: http://www.tabithavankrimpen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Mijn God
10 jul

Mijn God meer