MENU
Het kerstverhaal zoals je het nog niet eerder gezien hebt

Het kerstverhaal zoals je het nog niet eerder gezien hebt

11 dec

Kerst komt eraan! Feest van het Licht. In deze donkere tijden iets waar we met z’n allen reikhalzend naar uitkijken. In de projecten van Compassion worden kinderen gestimuleerd om creatief bezig te zijn en hun talenten te ontwikkelen. Een groep kinderen van een project in Kenia hebben vanuit hun eigen fantasie en hun eigen culturele tradities het kerstverhaal uitgebeeld.

Bekijk hier het kerstverhaal zoals je het nog nooit gezien hebt.
Over Compassion
Compassion begon in 1952 in Korea met de droom van één man: de Amerikaanse evangelist Everett Swanson. Tijdens en vlak na de Korea-oorlog zag hij de verschrikkingen in het land waar hij als legerpredikant werkte. Kinderen zwierven op straat, omdat ze wees of verstoten waren. Terug in Amerika liet het Swanson niet los en begon hij een weeshuis te ondersteunen. Al snel kwamen er meer weeshuizen bij en bleek dat er behoefte was aan langetermijnhulp. In 1952 zette hij een sponsorprogramma op. Zo kon een westers gezin een kind in nood ondersteunen: het begin van Compassion. Zijn inspiratie kwam uit Mattheüs 15:32: “Ik ben innerlijk met ontferming bewogen over de menigte, (…) Ik wil hen niet nuchter wegsturen…”

Inmiddels is Compassion actief in 25 landen en ontvangen meer dan 2 miljoen kinderen ondersteuning in projecten van lokale kerken. In de projecten krijgen kinderen voedsel, onderwijs en gezondheidszorg en leren ze dat ze geliefd en waardevol zijn. In Nederland is Compassion begonnen in 1996 en op dit moment worden er meer dan 50.000 kinderen door een Nederlandse sponsor ondersteund.

Datum: 11 december 2021
Auteur: Compassion Nederland
Foto: Videostill - YouTube
Website: http://www.compassion.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: