MENU
Kerstavond met Urker zangeres Geke van der Sloot en haar zangkoor

Kerstavond met Urker zangeres Geke van der Sloot en haar zangkoor

13 dec

De Urker zangeres Geke van der Sloot heeft een kerstfilm gemaakt, omdat optredens vanwege Corona ook dit jaar niet door kunnen gaan. De film geeft een uniek inkijkje in het Urk van vroeger waarin haar kerstliederen oproepen tot verdraagzaamheid, vrede en saamhorigheid. Bij deze kerstboodschap staat zij stil dat vrede in deze tijd niet vanzelfsprekend is.

Binnen het prachtige decor van de nostalgie van Urk laat Geke een verrassend nieuw geluid horen met hedendaagse kerstliederen die stilstaan bij de actualiteit van vandaag. De Nederlandstalige liederen die in deze film meerstemmig gezongen worden zijn afkomstig van de twee kerst cd's die Geke dit jaar uitbrengt.

De film werd opgenomen bij "Ut Kunstige Vissers Ussien", wijk 4-91 te Urk. Janneke van Slooten stelde dit beleefhuis open voor de film, waarin de kijker zich waant in het Urk van vroeger. De opname werd gemaakt door Jeroen en Anna Elferink van Life Media Vision. Gerrit de Boer deed de belichting en Jan Bode is verantwoordelijk voor audio. Ook is er beeldmateriaal gemaakt op de Zonnebloemschool, waar haar leerlingen "de Zonnepitten" meezingen met het lied "vrede". Mandemol tv produkties uit Steenwijk heeft de opnamen verzorgd. De vleugel wordt bespeeld door de Nederlandse musicus Rienk Bakker, Regie Marina Korf - Kroon. De Urker predikant Ds. A.C. Kelemen geeft een kerst meditatie.

Live bij Omroep Flevoland
Op donderdag 23 december is Geke van 10.30 - 11.00 live op de radio bij Omroep Flevoland, waar zij ook live twee kerstliederen zal zingen. Ze vertelt verder over de 2 Kerst cd's, over de film en over het afgelopen jaar waar ze al een paas cd, een paasfilm en een jubileum cd uitbracht. Geke ontving dit jaar de Lelyprijs 2021, de cultuurprijs van Flevoland vanuit het Prins Bernard Cultuurfonds.

De kerstfilm wordt 24 december a.s. uitgezonden op de YouTube kanalen van Geke van der Sloot/ Geke's Tiental, Zingen in de Zomer en de Gereformeerde kerk uit Urk.

CD Geke's kerstfeest en klassieke cd actie rolstoelbus
Geke presenteert deze maand 2 Kerst cd's; Geke's kerstfeest, een Nederlandstalig album waar ook Geke's Tiental en De Zonnepittten aan meewerken. Dit album bevat 15 kerstliederen. De zonnepitten zijn leerlingen van Geke van de ZMLK Zonnebloemschool uit Emmeloord. Geke's Tiental zijn de leerlingen van haar eigen Urker zangschool die inmiddels 40 jaar bestaat. De tweede kerst cd is voor een goed doel. Hermina Bakker, een van de leerlingen van Geke's Tiental, zingt op deze cd enkele klassieke liederen. Zij heeft 2 broertjes die aan de zeer ernstige en meedogenloze Noordzeeziekte lijden. Hiervan zijn maar 35 gevallen bekend over de hele wereld. Het gezin Bakker heeft een rolstoelbus nodig en is hiervoor een doneeractie gestart. Met de opbrengst van deze klassieke cd helpt Geke mee aan deze doneeractie.
Beide cd's zijn te bestellen via www.gekestiental.nl/shop of in de winkel via groothandel Evocata.
Ook zijn de liederen via alle streams te downloaden, spotify en Itunes.

Datum: 13 december 2021
Auteur: Gekes Tiental - Geert Hakze
Foto: Gekes Tiental
Website: http://www.gekestiental.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: