MENU
Zending over Grenzen gaf ons warmte in ons huis en in onze ziel

Zending over Grenzen gaf ons warmte in ons huis en in onze ziel

20 dec

Het leven is ongelooflijk zwaar geweest voor de 46-jarige Stela Nastas en haar 5 kinderen. Toen haar man overleed, stortte haar wereld in. Ze moest Rusland verlaten en terugverhuizen naar Moldavië. Daar had ze niets. Geen hulp. Geen steun. Ze voelde zich eenzaam en aan haar lot overgelaten.

Sterk blijven
Stela: “Eenzaamheid, hopeloosheid en onzekerheid waren in die tijd mijn naaste metgezellen. Ik besloot echter sterk te blijven voor mijn kinderen en werkte waar ik kon. Maar ik was zó moe. Ik bleef me eenzaam en verlaten voelen. Het leek alsof het helemaal niemand iets kon schelen.

Tot ik Ion van Zending over Grenzen ontmoette. Hij vertelde me dat God van mij en mijn kinderen houdt. Ion wilde ons helpen. Ik kon het niet geloven.”

“Mijn hart maakte een sprongetje van blijdschap. Wat een zegen. Wat een opluchting. U heeft ons warmte gegeven. Niet alleen in ons huis, maar ook in onze ziel. Ik kan nog steeds niet geloven dat het waar is!”

Onderdak, kleding en meubels
Met hulp van Zending over Grenzen vond Stela onderdak voor het gezin. Hun nieuwe huis is oud en heeft lang leeg gestaan, maar ze hoeft geen huur te betalen. Zending over Grenzen kon haar ook helpen met hulpgoederen zoals meubels, bedden en een kleine tafel. Ze kreeg zelfs brandstofbriketten en warme kleding en schoenen voor haar hele gezin om de ijskoude Moldavische winter door te komen. Ze zegt: “Mijn hart maakte een sprongetje van blijdschap. Wat een zegen. Wat een opluchting. U heeft ons warmte gegeven. Niet alleen in ons huis, maar ook in onze ziel. Ik kan nog steeds niet geloven dat het waar is!”

Hulp voor de meest kwetsbare gezinnen
Ion is blij dat hij Stela kon helpen: “Ik ben blij dat het gezin naar deze plek is verhuisd. Het is oud en we hopen en bidden samen voor een nog betere plek, maar voor nu ben ik trots te zien dat ze de kracht vonden om het huis leefbaar te maken. Het is geweldig om de moed, kracht en motivatie van Stela te zien.” Stela en haar kinderen zijn helaas niet de enigen die er alleen voor staan in Moldavië. In de ijskoude wintermaanden zijn vele families radeloos op zoek naar wat warmte in hun huis. Letterlijk én figuurlijk. Zending over Grenzen helpt de meest kwetsbare gezinnen met kleding en andere hulpgoederen.

Datum: 20 december 2021
Auteur: Zending over Grenzen
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: