MENU
Contacten beperken

Contacten beperken

20 dec

Column - De maatregelen die het kabinet heeft genomen om het Coronavirus te bestrijden hakken er flink in. Het is ook een behoorlijke opsomming van (nieuwe) beperkingen. Daar worden we niet blij van. Er zijn er die hun teleurstelling uitspreken over de genomen maatregelen; de moed zinkt bij hen zo langzamerhand in de schoenen. Er zijn mensen die er begrip voor hebben; het kan niet anders en we moeten er met elkaar doorheen. Er zijn er die boos worden (of gespeeld boos) en het gezag tarten met rellen en/of andermans eigendommen vernielen. Er zijn er die haast wanhopig worden als ze denken aan de toekomst van hun bedrijf.

En ik?
De meeste maatregelen treffen mij niet zo erg. Ik was toch al geen trouwe bezoeker van het caf of het theater. En ook de sportschool rekent mij niet tot een van haar klanten. Mijn vrouw doet de boodschappen en loopt zo tegen de beperkingen op die daar gelden. Voor mij valt het best wel mee.

In n ding word ik echt beperkt en dat zijn de contacten. Ik kom er steeds meer achter dat die essentieel voor mij zijn. Vooral de contacten met mijn kleinkinderen. Omdat met name jongeren een bron van besmetting kunnen zijn zijn we extra voorzichtig geworden in de contacten met onze kleinkinderen. De periodieke spelletjesavond bij ons thuis hebben we voorlopig maar even uitgesteld. We merken dat ook de kleinkinderen niet meer zo frequent bij ons langs komen als we gewend waren.

Kortom, het aantal contacten is verminderd en dat past helemaal binnen het landelijk beleid.

Gelukkig zijn er ook contacten die niet beperkt hoeven te worden. Er is een terrein waarop geen beperkingen gelden, zowel niet in aantal als in tijdstip. Ik doel hier op het contact met God. Een lievelingstekst van mij is het is mij goed nabij God te zijn (Ps 73;28). Ik heb de indruk dat de behoefte aan contact met Hem alleen maar toeneemt als de onrust in de maatschappij op mij inwerkt. Het aantal woorden in mijn contact met Hem blijft beperkt. Ik heb er meer behoefte aan om bij Hem te schuilen, mij veilig te weten en te weten dat Hij van mij houdt.

U Heer, bent wonderschoon,
naar U verlangt mijn hart.
En als Uw ogen op mij zijn
vervult Uw liefde mij


Zoek dus veel contact met Hem die boven alles staat.

Willem van Leiden

Datum: 20 december 2021
Auteur: Willem van Leiden
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

14 augustus 2022 Wie kan troosten zoals God
14 augustus 2022 En het geschiedde in die dagen
7 augustus 2022 God werd arm voor ons
7 augustus 2022 Niet los verkrijgbaar
31 juli 2022 Dan zullen ze weten

Meer nieuws:

Mijn God
10 jul

Mijn God meer