MENU
Buijten en Schipperheijn en Vuurbaak bundelen de krachten

Buijten en Schipperheijn en Vuurbaak bundelen de krachten

22 dec

De christelijke uitgeverijen Buijten & Schipperheijn (Amsterdam) en Vuurbaak (Amersfoort) gaan intensief samenwerken. De beide fondsen blijven naast elkaar bestaan, maar zullen in toenemende mate op elkaar worden afgestemd, waardoor een breed en kleurrijk palet ontstaat.

Niet alleen de redacties gaan nauw samenwerken, ook de afdelingen productie, promotie, verkoop en distributie.
De beide uitgeverijen gaan per 1 januari 2022 samen verder op de huidige locatie van uitgeverij Vuurbaak, in Amersfoort.

Paul van der Niet van Vuurbaak: “We herkennen elkaar in de missie en identiteit. En wat betreft publicaties en talent vullen we elkaar juist aan.

Als Vuurbaak zullen we naast onze bekende merken ons blijven richten op vernieuwende concepten. Twee uitgeverijen met een lange historie, vanaf 2022 werkzaam op dezelfde plek.
We zien uit naar een impactvolle samenwerking!”

Guido Sneep van Buijten & Schipperheijn: “Beide uitgeverijen zijn voortdurend op zoek naar hoe de Bijbel steeds opnieuw vruchtbaar kan zijn voor ons leven, op manieren die eigen zijn aan deze tijd.
De manier waarop Vuurbaak en Buijten & Schipperheijn daar vorm aan geven in verschillende media en genres is meer complementair dan overlappend.
Zo heeft Buijten & Schipperheijn bijvoorbeeld publicaties op het gebied van filosofie, geloof en wetenschap, maar ook een groen recreatief programma. Door intensivering van de nu al hartelijke samenwerking ontstaat een sterke en efficiënte combinatie, met een stevige marktpositie.”

Buijten & Schipperheijn, tot 31 december Paasheuvelweg 44, 1105 BJ Amsterdam Zuidoost.
Daarna Printerweg 10 – 2e verdieping, 3821 AD Amersfoort, telefoon (ongewijzigd) 020 – 524 10 10
Vuurbaak, Printerweg 10 – 2e verdieping, 3821 AD Amersfoort, tel. 085 – 065 6870

Datum: 22 december 2021
Auteur: Guido Sneep
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.vuurbaak.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: