MENU
Christelijke nieuwssite CIP krijgt andere naam: CVANDAAG

Christelijke nieuwssite CIP krijgt andere naam: CVANDAAG

29 dec

Al jarenlang is CIP.nl een website boordevol christelijk nieuws, inspiratie en interviews. In deze tijd zijn ze enorm gegroeid, hebben ze veel geleerd en is de redactie groter geworden. Ze hebben inmiddels meer lezers dan ze ooit hadden durven dromen.

Toch willen zij blijven doorontwikkelen tot een medium dat nog inspirerender, professioneler en onderscheidender is. En daar hoort een nieuwe naam bij: cvandaag! Overigens is dit geen nieuwe naam, in 2014 werd deze domeinnaam door Wijnand Voogdt gebruikt voor een origineel concept: 'Een skyline vol christelijk nieuws'.

Cvandaag.nl
In 2014 startte Wijnand Voogdt (van de christelijke vacaturebank Jobfish) de nieuwssite Cvandaag. Cvandaag verscheen twee keer per week, op maandag en donderdag om 16 uur. De redactie bestond uit vier journalisten: Charlotte Scholtens, Hedwig van Dijkhuizen, Esther van Reenen en Wijnand Voogdt.

De redactie had grote plannen: Op een aantrekkelijke manier in een paar minuten door het nieuws, dat was het idee. 'Skyline vol christelijk nieuws' luidt de ondertitel van het nieuwe magazine. Bladmanager Wijnand Voogdt legde in 2014 uit: veel social media werken met een timeline, waarin je verticaal door berichten en foto's heen gaat. In Cvandaag ga je juist horizontaal door het nieuws, daarmee krijgt het iets van een panorama, een wijds uitzicht op het christelijk nieuws. Anders gezegd: een skyline."

Het is anders gelopen. Cvandaag kwam niet echt van de grond en de nieuwssite schakelde over op het publiceren van actuele tweets van onder andere onze site christelijknieuws.nl. Uiteindelijk heeft Wijnand Voogdt de domeinnaam cvandaag.nl verkocht aan Rik Bokelman van cip.nl

CIP.nl
De nieuwssite cip.nl werd gestart in 2009. De initiatiefnemers begonnen met niets, inmiddels is er een goedlopend bedrijf. Rik Bokelman, sinds 1 januari 2015 de trotse eigenaar: „We willen mensen een persoonlijke boodschap meegeven, gericht op hun persoonlijke relatie met de God.”

Rik Bokelman en Sander Bruins Slot waren de twee redacteuren die in 2009 de eerste nieuwsberichten maakten voor cip. Bokelman: „We hadden geen journalistieke ervaring. We leerden het vak, met vallen en opstaan.”

CIP werd in 2009 opgericht door Pieter Boekhout, eigenaar van verschillende websites met nieuws over groente- en fruitteelt. Bokelman: „Hij wilde graag een site maken met daarop nieuws over het christelijk geloof.”

Datum: 29 december 2021
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: CIP
Website: http://www.cvandaag.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

18 juni 2014 Nieuw christelijk webmagazine: Cvandaag

Meer nieuws: