MENU
MOONLIES: kleding in de christelijke wereld

MOONLIES: kleding in de christelijke wereld

04 jan

Wij zijn Simone Oudeman en Liesbeth de Ruiter, oprichters van MOONLIES. MOONLIES is een kledingwebshop in dameskleding en bestaat nu alweer 5 maanden. We verkopen jurkjes, rokjes, truien en nog veel meer! Omdat we allebei christelijk zijn opgevoed hebben we altijd op een andere manier naar kleding gekeken.

We zien dan ook kleding als een onderdeel van je persoonlijkheid en dat mag je naar ons idee uitdragen. Dit is iets wat we van God hebben ontvangen en hierin zijn we allemaal uniek. Unieke kleding, unieke combinaties, dat is wat wij willen verkopen aan onze klanten.

Twee collecties
We verkopen daarom ook twee collecties. De MOON-collectie, die is gericht op de kledingstijl van Simone. Simone draagt het liefst kleding in een effen kleur, houdt van mooie stofjes en gaat voor een stijlvolle look. De LIES-collectie bestaat juist uit kledingstukken met fleurige kleurtjes en leuke printjes. Liesbeth houdt ervan om te experimenteren met kleding en losse items met elkaar te stijlen. Zo is ook de naam MOONLIES ontstaan, onze bijnamen in een bedrijfsnaam gegoten!

Alleen jurkjes en rokjes
Als vrouw is het belangrijk dat je jezelf goed voelt in je kleding. Als vrouwen zien wij onze kleding vaak als visiteplaatje. Zo geloven wij, dat wanneer je de kleding draagt die bij je past, je jezelf ook krachtiger kan voelen. We vinden het dan ook belangrijk dat je de items uitkiest die bij jou als persoon passen en niet gebaseerd op de mensen om je heen. De Bijbel zegt ook dat we ons moeten kleden naar het geslacht wat we zijn. Daarom hebben we gekozen om op www.moonlies.nl alleen jurkjes en rokjes te verkopen. Wij zien dit als kledingitems die je vrouwelijk maken. Natuurlijk verkopen we ook truien, blouses en verschillende accessoires om je outfit helemaal compleet te maken.

De Bijbel
Ook is de Bijbel duidelijk over dat kleding tot verleiding kan brengen, ons lichaam is gemaakt als tempel voor God en niet voor anderen. Hier houden wij altijd rekening mee wanneer wij nieuwe kledingitems inkopen. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat het kledingitem een mooie lengte heeft. Als Christen hebben we ook van God de opdracht gekregen om ons te gedragen en te kleden zoals Hem. In de Bijbel kunnen we vinden dat God gekleed is met eerbied, dit horen wij ook uit te stralen.

Kleding staat erg centraal
Tegelijkertijd leven we in een tijd waarin kleding erg centraal staat, zo wordt er meer geconsumeerd dan ooit tevoren. Ook zien we veel verschillende kledingstijlen naar voren komen als we om ons heen kijken. Daarom is het nu juist zo belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft om niet overspoeld te worden met alles wat we om ons heen zien. God heeft ons de taak gegeven om voor ons lichaam, en dus ook waarmee we het kleden, te zorgen. Tegelijkertijd zien we ook in de Bijbel staan dat we ons daar niet bezorgd over moeten maken. Ons leven is namelijk veel meer dan de kleding.

Ondernemen vanuit christelijk oogpunt
Maar hoe werkt ondernemen vanuit een christelijk oogpunt voor ons? Vanuit MOONLIES vinden we het belangrijk dat onze klanten centraal staan. We doen er alles aan om een bestelling als cadeautje in te pakken en de beste service te bieden. Zo hebben we verschillende acties gehad waarbij we ook kledingitems hebben weggegeven om zo ook iets voor de medemens te kunnen betekenen die het moeilijk heeft. Regelmatig werken we ook samen met andere Christelijke ondernemers om zo meer mensen te voorzien van onze kledingitems.

Meer informatie
Ben je benieuwd geworden naar onze items? Neem dan snel een kijkje op www.moonlies.nl of volg ons op Instagram (@moonlies.nl) en Facebook (@moonliesnl) voor de leukste jurkjes & rokjes.

Datum: 4 januari 2022
Auteur: Simone Oudeman en Liesbeth de Ruiter
Foto: moonlies
Website: http://www.moonlies.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: