De les van de olifant

Column – Ik weet niet of er een sterker dier bestaat dan een olifant. Vermoedelijk niet. Een van mijn schoondochters vertelde mij dat bij het vervoer van een olifant kippen worden geplaatst in de kooi waarin de olifant tijdens zijn vliegtocht wordt vervoerd.

Veiligheid

Kleine kwetsbare kippen in de buurt van zo’n machtige kolos? Zijn die nodig voor de veiligheid van de olifant en het vliegtuig? Ja, ze zijn onmisbaar. En weet je waarom? De olifant blijft dankzij de aanwezigheid van die kleine kwetsbare kippen stil staan, bang dat hij een van die kleine schepseltjes zal vernietigen als hij een van zijn poten optilt. Zelfs de veiligheid van het vliegtuig staat hier op het spel.

Geestelijk zwaargewicht

Voelen we ons als een geestelijk zwaargewicht? Iemand die er van overtuigd is de wil van de Heer te kennen? Laten we dan goed om ons heen kijken en geen ondoordachte ‘verbale bewegingen’ maken. Zij kunnen het (geestelijk) einde betekenen van kwetsbare personen in onze omgeving of zelfs van een (deel van een) geloofsgemeenschap..

Veilige reis

Want mede dankzij hun aanwezigheid in onze directe omgeving is onze reis naar Huis veiliger dan zonder hun gescharrel en gekakel. ’t Is maar dat we het weten.

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
13-01-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies