MENU
Samenkomsten

Samenkomsten

26 jun

Column - In de loop der jaren heb ik met tal van bijbelvertalingen kennisgemaakt. Zo zijn daar (in willekeurige volgorde) de Statenvertaling, de Herziene Statenvertaling, de vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap, de Willibrordvertaling, de Naardense Bijbel en de Telos-vertaling. Een poosje geleden ben ik begonnen met het lezen van de vijf boeken van Mozes in de vertaling van de Nederlandse jood Dasberg.

Als nieuw
Weet je wat ik zo mooi vind aan het lezen van een andere vertaling? Sommige woorden/passages komen als nieuw voor je aandacht. Ik hoor dus niet bij de mensen die kritiek uiten op bepaalde vertalingen, gedachtig dat elke vertaling een verschraling van de grondtekst is. Daarover zou ik ook een column kunnen schrijven.

Samenkomsten houden
Deze keer gaat uit mij om een vers uit Exodus 25. In de HSV is vers 22 als volgt vertaald: “Dan zal Ik u daar ontmoeten.”
Dasberg vertaalt dit vers met de volgende woorden: “Daar zal Ik samenkomsten met je houden.”

Een samenkomst van twee personen. God en Mozes. Ze halen dus niet het aantal, genoemd in Mt 18:20, wat wij zo ‘graag’ aanhalen als het gaat om het samenkomen van gelovigen. Mozes was alleen, en toch was God bij hem. Hij zag Hem niet, maar hij ervoer wel zijn aanwezigheid en hoorde Zijn stem. En daar wil ik even jouw en mijn aandacht voor vragen.

Zomaar op een doordeweekse dag. Je wilt God ontmoeten, Zijn aanwezigheid ervaren en Zijn stem horen. Dan hoef je niet tot zondag te wachten. Je kunt op dat moment een samenkomst met God hebben en ervaren wat je zo graag wilt ervaren.

Ik wens je een goede samenkomst.

Willem van Leiden

Datum: 26 juni 2022
Auteur: Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

14 augustus 2022 Wie kan troosten zoals God
14 augustus 2022 En het geschiedde in die dagen
7 augustus 2022 God werd arm voor ons
7 augustus 2022 Niet los verkrijgbaar
31 juli 2022 Dan zullen ze weten

Meer nieuws:

Mijn God
10 jul

Mijn God meer