MENU
Mobiel Media Lab van de politie op de CHE

Mobiel Media Lab van de politie op de CHE

26 jan

Als je woensdag 19 januari langs de Christelijke Hogeschool Ede fietste, dan heb je hem vast wel zien staan: het Mobiel Media Lab van de politie. Dit is een onderzoeksruimte, ingericht met de nieuwste technologieŽn. De politie vraagt hier de mening van gebruikers over de communicatiemiddelen die de politie gebruikt. De zogenaamde user experience, afgekort UX. Ditmaal mochten studenten van de opleiding hbo-ICT het Mobiel Media Lab gebruiken om prototypes te testen.

Studenten testen
De studenten zijn aan de slag gegaan met het verbeteren van de contactpagina van de politiewebsite. In de ochtend testten zij hun ideeŽn bij UX-researcher van de politie Bastiaan Klooster. ís Middags mochten zij dit nogmaals doen bij eventuele gebruikers. 2e jaars ICT-student Arthur Seenarine vertelt ĎHet is heel waardevol om je prototype in de praktijk te testen. Zo kun je bekijken of wat je bedacht hebt ook aansluit bij de verwachtingen van de eindgebruiker.í Bastiaan Klooster was enthousiast over de bijdrages van de studenten. ĎIk zou deze studenten zo aannemen. De prototypes waren al van goede kwaliteit. Door te testen in de praktijk weet je nog beter waar de eindgebruiker op let en wordt het eindproduct nog beter.í

UX-lab bij de CHE
In de CHE zijn 2e jaarstudenten aan de slag gegaan met een vraag voor een goede lotgenotenapp voor ParkinsonpatiŽnten. Dit deden ze in het gloednieuwe UX-lab van de CHE dat dit voorjaar officieel geopend wordt. Hiermee is de CHE een van de weinige ICT-opleidingen met een UX-lab waar prototypes in de praktijk getest kunnen worden.

Datum: 26 januari 2022
Auteur: CHE
Foto: CHE
Website: http://www.che.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Vakantie
15 mei

Vakantie meer

Beloning
28 apr

Beloning meer