MENU
OM zendingsweekend: Kom in beweging om een getuige van Jezus te zijn

OM zendingsweekend: Kom in beweging om een getuige van Jezus te zijn

26 feb

Klaas (toen 14 jaar) kwam na een christelijk tienerkamp helemaal ondersteboven thuis en zei tegen zijn vader: “Papa, ik wil zendeling worden!”. Waarop zijn vader zei: “Mooi jongen, maar laten we eerst eens even twee weken wachten… dan zien we wel weer verder”.

Die twee weken werden 37 jaren. Toch is dat verlangen altijd gebleven, alleen waren er op dat moment gewoon geen mensen die hierin konden helpen. Nu zette hij samen met zijn vrouw Willemien weer een stap verder om de zending in te gaan en bezochten zij het zendingsweekend van Operatie Mobilisatie. “We hebben een veel helderder beeld van alles gekregen: het is nu écht geworden.”

Zendingsweekend van 11-13 maart: Aanmelden zendingsweekend

Laat je inspireren en toerusten, zodat je verdere stappen kunt gaan zetten in Gods plan met jouw leven.

Een programma vol inspiratie en toerusting
Voordat je verder leest hoe Klaas zijn verlangen steeds meer werkelijkheid wordt… Eerst even iets meer over het programma van dit bijzondere weekend in het mooie Friese Bantega.

Het zendingsweekend is er voor iedereen die een verlangen heeft om de zending in te gaan, ervan wil proeven of gewoon even wil onderzoeken... Gedurende het hele weekend komen er een aantal essentiële thema’s voorbij. Want wat is nou Gods missie met deze wereld? Je zult ontdekken dat God een zendende God is door de hele Bijbel heen en zal Zijn hart voelen kloppen voor de mensen die Hem nog niet kennen. En wat is nu eigenlijk de plek van jouw kerk in dit verhaal?

Deze missie is groter dan ieder van ons, dit vraagt dus iets van het hele lichaam. We zijn geen losse voet of hand… maar een vitaal onderdeel van het lichaam van Christus. Jij bent de stem van Gods Missie in jouw kerk! Ook geven we graag antwoord op de vraag hoe je Gods stem hierin kunt verstaan. Moet je bijvoorbeeld een specifieke roeping hebben om weg te gaan of kun je gewoon je spullen pakken en naar het Midden-Oosten of Azië vertrekken? T

en slotte is er ook de praktische kant van dit alles: moet je altijd iedereen om geld vragen? Hoe voorziet God en wat moet je zelf doen? Kortom: als jij ervaart dat God je wil gebruiken voor de verspreiding van het Evangelie van Jezus? Dan krijg je tijdens dit weekend een helder beeld van hoe dit er voor jou, je partner en/of je gezin uit kan zien. We willen jou graag opweg helpen, zodat je verdere stappen kunt gaan zetten.

Gods hart gaat uit naar hen die ver van Hem zijn
Door de scheiding van zijn ouders woonde Klaas als jonge tiener tijdelijk bij zijn oma. Na een lange zoektocht, een scheiding en een hoop houseparty’s verder… leek het alsof hij God vergeten was. Toch was er één ding dat op zijn netvlies gegrift stond: die ene blik van zijn oma, waarin hij zag dat Jezus haar blij maakte! Dit én een bijzondere aanraking van God op zijn 14e was nog maar het begin van zijn bestemming als volgeling van Jezus. God was hem niet vergeten en hij God ook niet.

Klaas: “Het grote verlangen van mij is om het koninkrijk van God uit te breiden. Ik vind het maar wat onrechtvaardig dat mensen het Evangelie niet kunnen horen en in zoveel verdriet en leegheid moeten leven. Ik heb op dit moment niet echt een beeld bij de mensen die in de onbereikte gebieden wonen, maar ik weet wel dat ze op dit moment het mooiste missen! Jezus leeft en Hij wil in alles voorzien, elke dag. Hij is de enige hoop die vaste grond geeft en om dat te kunnen pakken... moet je meebouwen aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers die dit kunnen uitleggen en voorleven. Gods hart ging naar mij uit toen ik ver bij Hem vandaan was en Zijn hart gaat evengoed uit naar hen!"

Niet passief worden in de dingen van God
“Ik moest na mijn scheiding weer helemaal opnieuw beginnen. Alles waarvan ik dacht hoe mijn leven eruit zou zien, dat was weg. Dat opnieuw beginnen heb ik gedaan! Ik ging naar conferenties, bezocht iedere zondag de kerk, las uit de Bijbel en ervaarde dat God tot mij sprak. Jaren later ontmoette ik mijn nieuwe vrouw Willemien! Zij had al een tijdje in de zending gezeten en alles stond bij haar in het teken van Jezus.

Willemien vertelt: “Op mijn beurt heb ik jaren gebeden voor een man die de bediening in wilde. Ik was in mijn tijd op het zendingsveld erachter gekomen dat dit werk ‘in mijn eentje’ best pittig was. Toen ontmoette ik Klaas en zijn we op zoek gegaan naar wat God nu met ons samen wil doen en in dit alles moest ons samengestelde gezin op nummer 1 bleven staan.

Tijdens een bezoek aan de stand van Operatie Mobilisatie op Opwekking zei een Afrikaanse zendeling tegen ons: “voorbereiden is niet stil staan, is niet wachten” en zo is het ook gewoon! We moesten ons gaan voorbereiden op de tijd die ging komen. Zo hebben we o.a. geëvangeliseerd, een verkorte DTS gedaan en hebben we geweldig zendingswerk mogen doen in Letland. Al die gereedschappen die we nodig hebben, hebben we ons eigen gemaakt.” Klaas vult aan: “Als je twijfelt of God je ergens wil hebben, dan zou ik blijven zoeken totdat Hij je daar duidelijkheid over heeft gegeven.

Of je geroepen bent is nooit de vraag. God heeft je altijd geroepen. Open de Bijbel maar, dan wordt dit vanzelf duidelijk. Ja, het is soms hard werken en het kan lastig zijn om de knoop door te hakken, maar word niet passief in de dingen van God. Daarom zijn we ook naar de OM Missiedag geweest en besloten we om naar het zendingsweekend te gaan.”

Boos om de geestelijke nood en het gebrek aan mensen
“Toen we op het zendingsweekend waren, moesten we even wennen. Er zijn zoveel verschillende denominaties vertegenwoordigd. De tekst uit Efeze 2:10 sprong er direct uit. God heeft voor ons goede werken voorbereid! Wat Hij op je pad brengt, moet je gewoon met beide handen aanpakken. Die dag erna kregen we onderwijs over de moslimwereld: iets waar ik ook een hart voor heb. Maar wat de meeste indruk heeft gemaakt is toch wel die zaterdag.

Er kwam een zendingsechtpaar uit Indonesië op bezoek. Zij vertelden over alle praktische zaken die erbij komen kijken, zoals pensioenregeling, verzekeringen, etc. Daar denk ik nooit over na en om eerlijk te zijn vroeg ik mijzelf af: wil ik dit eigenlijk nog wel? Die avond zagen we een indrukwekkende film over Hanneke, een zendeling in Mongolië. Dat raakte me enorm en maakte me zelfs boos. Boos omdat zij daar helemaal alleen werkt en omdat daar zoveel geestelijke honger en nood is, waarin zij niet kon voorzien. Er zijn daar gewoon mensen die net Jezus hebben leren kennen, maar niet verder kunnen groeien in hun relatie met Hem, omdat er geen gelovigen zijn die ze hierin kunnen helpen!

Toen bedacht ik me: alles wat ik zou moeten opgeven... staat niet in verhouding met dat wat ik nu zie en voel. We wisten het, dit is wat we gaan doen. Die ochtend daarna zagen we een filmpje over Gods werk in het Himalayagebergte en maakte ons hart een sprongetje. Zo zijn er nu plannen voor een zendingsreis naar de Himalaya en gaan we, zodra alle stoplichten op groen staan, dienen waar we nodig zijn.”

Datum: 26 februari 2022
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: