MENU
Leo Visser: De grote humanitaire ramp in Oekraine vraagt om actie

Leo Visser: De grote humanitaire ramp in Oekraine vraagt om actie

25 feb

Dorcas - In Oekra´ne woedt een verschrikkelijke oorlog. Rusland doet vanuit het noorden, oosten en zuiden aanvallen op het hele land. Er is een grote stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Honderdduizenden Oekra´ners zoeken een veilige plek in het westen van het land of in een buurland, onder andere in MoldaviŰ.
Ferenc Katko, landendirecteur van Dorcas in Oekra´ne: 'Dit is een nachtmerrie, alles is onzeker. de wegen staan vol files. Er staan lange rijen voor de supermarkten en tankstations. Veel van onze projectdeelnemers zijn ouderen. Ze hebben geen geld en ook niet de lichamelijke conditie om te vluchten. Soms kunnen ze niet eens eten kopen.' Sommige van onze medewerkers zijn geŰvacueerd, anderen hebben besloten te blijven.

De grote humanitaire ramp in Oekra´ne vraagt om onmiddellijke actie. Het Christelijk Noodhulpcluster slaat de handen ineen en verleent noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg. Dit doen we in Oekra´ne en in MoldaviŰ, waar vluchtelingen stranden.
Oorlog in Oekra´ne: geef voor noodhulp!

We hebben vorig gehoopt en gebeden dat het niet zo ver zou komen. Wat we nu zien is dat een nog veel grotere humanitaire ramp zicht ontvouw. Heel veel mensen worden persoonlijk getroffen.'

Datum: 25 februari 2022
Auteur: Dorcas - Leo Visser
Foto: Videostill - Dorcas
Website: http://www.dorcas.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: