Leo Visser: De grote humanitaire ramp in Oekraine vraagt om actie

Dorcas – In Oekraïne woedt een verschrikkelijke oorlog. Rusland doet vanuit het noorden, oosten en zuiden aanvallen op het hele land. Er is een grote stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Honderdduizenden Oekraïners zoeken een veilige plek in het westen van het land of in een buurland, onder andere in Moldavië.

Ferenc Katko, landendirecteur van Dorcas in Oekraïne: ‘Dit is een nachtmerrie, alles is onzeker. de wegen staan vol files. Er staan lange rijen voor de supermarkten en tankstations. Veel van onze projectdeelnemers zijn ouderen. Ze hebben geen geld en ook niet de lichamelijke conditie om te vluchten. Soms kunnen ze niet eens eten kopen.’ Sommige van onze medewerkers zijn geëvacueerd, anderen hebben besloten te blijven.

De grote humanitaire ramp in Oekraïne vraagt om onmiddellijke actie. Het Christelijk Noodhulpcluster slaat de handen ineen en verleent noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg. Dit doen we in Oekraïne en in Moldavië, waar vluchtelingen stranden.

Oorlog in Oekraïne: geef voor noodhulp!

We hebben vorig gehoopt en gebeden dat het niet zo ver zou komen. Wat we nu zien is dat een nog veel grotere humanitaire ramp zicht ontvouw. Heel veel mensen worden persoonlijk getroffen.’

Dorcas – Leo Visser
Videostill – Dorcas
25-02-2022
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies