MENU
Het grootste ziekenhuisschip ter wereld aangemeerd in Rotterdam

Het grootste ziekenhuisschip ter wereld aangemeerd in Rotterdam

27 feb

Rotterdam, 26 februari 2022 Ė De Global Mercy, het grootste ziekenhuisschip ter wereld, is vandaag gearriveerd in Rotterdam. Het aanmeren van het nieuwste schip van internationale medische hulporganisatie Mercy Ships naast de Erasmusbrug trok veel (internationale) belangstelling.

De komende twee weken wordt de Global Mercy met gratis rondleidingen, online tours en evenementen aan de wereld gepresenteerd. De gratis tours aan boord van het schip zijn nagenoeg volgeboekt. Op 15 maart verlaat het schip de Rotterdamse wateren en gaat de Global Mercy op weg naar zijn missie in Afrika: het toegankelijk maken van medische zorg in de armste landen van de wereld.

Jan van den Bosch, bestuursvoorzitter van Mercy Ships Nederland, is blij met de komst van Global Mercy: "Het is een enorme eer om de Global Mercy eindelijk aan het publiek te kunnen presenteren. Het schip heeft een geavanceerde medische uitrusting en uitgebreide trainingsfaciliteiten. En het is natuurlijk ontzettend groot! Dankzij al die eigenschappen hebben we een nog grotere impact op het leven van patiŽnten die momenteel geen toegang hebben tot de zorg die zo hard nodig is. We zijn dankbaar voor de mogelijkheid om bezoekers op ons schip te ontvangen en ze een indruk te geven van onze mensen, onze missie en ons werk. De komende twee weken worden geweldig!

Twee keer zoveel impact in Afrika
Global Mercy is de grote zus van Africa Mercy, het huidige ziekenhuisschip van Mercy Ships. Met het nieuwe schip verdubbelt Mercy Ships haar impact. Niet alleen met levensreddende ingrepen, maar ook met opleidingen en trainingen voor lokale zorgmedewerkers in Afrika. Als beide schepen operationeel zijn, verwacht Mercy Ships elk jaar meer dan 5000 medische ingrepen te kunnen doen en meer dan 28.000 tandheelkundige ingrepen. Op dat moment zullen ze bovendien elk jaar meer dan 2.800 medische professionals opleiden.

Programma
Vanaf 28 februari is iedereen welkom op de Global Mercy, voor de Global Mercy Experience; een interactieve rondleiding waarin bezoekers worden ondergedompeld in de wereld van Mercy Ships. De vrijwilligers, specialisten en patiŽnten komen aan bod, geven een inkijkje in het leven aan boord en vertellen over de medische ingrepen en trainingen. Voor de rondleidingen zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. De rondleidingen zijn ook online vanuit huis te volgen.

Online
Mercy Ships biedt ook verschillende online activiteiten, speciaal voor scholen, kerken, het bedrijfsleven en medische en maritieme professionals. Ook sponsoren en donoren zijn hiervoor van harte uitgenodigd, net als iedereen die overweegt vrijwilligerswerk te doen voor Mercy Ships. Mercy Ships laat graag zien hoe ze hun geld, goederen en kostbare tijd inzetten voor de missie. Het complete programma, inclusief aanmeldmogelijkheid, is te vinden op www.globalmercy.org.

Over Mercy Ships
Mercy Ships is een internationale medische hulporganisatie die sinds 1978 kansarme mensen - ongeacht leeftijd, ras, geslacht of religie - in de allerarmste ontwikkelingslanden voorziet van gratis medische zorg en ontwikkelingsprojecten. Dit doet Mercy Ships met behulp van de ziekenhuisschepen de Africa Mercy en de Global Mercy, ís werelds grootste particuliere ziekenhuisschip.

Onze schepen worden bemand door vrijwilligers uit meer dan 50 landen, met een gemiddelde van meer dan 2000 vrijwilligers per jaar. Professionals zoals chirurgen, tandartsen, verpleegkundigen, trainers in de gezondheidszorg zetten zich belangeloos in voor operaties ter correctie van een groot aantal aandoeningen bij kinderen en volwassenen. Aan wal wordt tandheelkundige hulp gegeven, gecombineerd met training en onderwijs in gezondheidszorg en landbouw. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de impact doorgaat, lang nadat ons schip is weggevaren.

Naast de medici werken aan boord ook leraren, koks, zeelieden, ingenieurs en landbouwkundigen, zonder ťťn cent te ontvangen, mee aan het grote doel: medische zorg verlenen aan de allerarmsten. Mensen die afgeschreven zijn een nieuw gezicht, een identiteit en een nieuw leven geven.

Datum: 27 februari 2022
Auteur: Mercy Ships Holland - Alinda Lenting
Foto: Cees van de Wal
Website: http://www.mercyships.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: