MENU
GZB benoemt nieuwe werkers voor Noord-Afrika

GZB benoemt nieuwe werkers voor Noord-Afrika

05 maa

De GZB heeft het echtpaar Henk en Conny ten Brinke benoemd als nieuwe werkers voor Noord-Afrika. Zij gaan de lege plaats vervullen die ontstaan is door het plotseling overlijden van ds. Cees van Duijn in april vorig jaar.

Henk (62) en Conny (60) hebben ruime buitenlandervaring opgedaan in gemeenteopbouw, theologisch onderwijs en maatschappelijk werk en spreken de Franse taal. Toen zij hoorden van de lege plaats die in de kerk in Noord-Afrika was gevallen, hebben zij contact met de GZB gezocht met de vraag of zij, gezien hun kennis en ervaring, hierin van betekenis konden zijn.

Sinds 1985 is dr. Henk ten Brinke predikant geweest in verschillende gemeenten in Nederland (Gereformeerde Kerken vrijgemaakt) en in BelgiŽ (binnen de Franstalige afdeling van de Verenigde Protestantse Kerk van BelgiŽ). Van 1992 tot 1998 woonden en werkten ze in de Democratische Republiek Congo. Henk was daar docent aan een theologische opleiding en kerkelijk opbouwwerker.

Conny is maatschappelijk werker van beroep en heeft relevante interculturele ervaring opgedaan in de omgang met vrouwen en jongeren, ook uit Noord-Afrika.

Henk gaat zich bezighouden met theologisch onderwijs en leiderschapsontwikkeling. Conny zal haar ervaring inzetten voor de opbouw van de diverse gemeenten. Vooral willen zij er zijn voor de lokale christenen, hen ondersteunen, bemoedigen en elkaars geloof delen. In de zomer van 2022 hopen zij te worden uitgezonden vanuit de PKN-gemeenten Kleopas en De Ark in Ede.

Ds. van Duijn en zijn vrouw Mery waren sinds oktober 2019 werkzaam in Noord-Afrika. De GZB is dankbaar en verwonderd dat het werk in Noord-Afrika met de uitzending van familie Ten Brinke op betrekkelijk korte termijn kan worden voortgezet.

Ook uitzendingen naar AlbaniŽ, Egypte en Colombia
De afgelopen twee jaar hebben er vanwege de coronapandemie geen uitzendingen plaatsgevonden. De GZB is dan ook dankbaar dat er naast Henk en Conny opnieuw een groep is die zich voorbereidt op hun uitzending later dit jaar:
Johan en Willeke Vrij en hun kinderen worden rond de zomer vanuit Monster uitgezonden naar AlbaniŽ, waar ze zich gaan inzetten voor de opbouw van kleine protestantse gemeenten.

In dezelfde periode worden Rob en Sijda Wesselink vanuit een gezamenlijke uitzenddienst van de Pelgrimsvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven en Geloven in Spangen uitgezonden naar Egypte. Zij gaan zich inzetten voor het verbeteren van de gezondheidszorg in het zuiden van het land; Sijda door het opzetten van een opleiding voor verpleegkundigen en Rob door te investeren in de gehandicapten- en ouderenzorg.

Per 1 mei wordt ds. Gerrit Vreugdenhil uit Gouda parttime docent aan een theologische opleiding in MedellŪn, Colombia.

Datum: 5 maart 2022
Auteur: GZB - Gerdi van Eck
Foto: © Christelijknieuws
Website: http://www.gzb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: