Verbondenheid met de 4e Musketiers in Oekraine

De oorlog in Oekraïne raakt velen van ons diep. Elke oorlog is verschrikkelijk en dit conflict voelt erg dichtbij. Maar de verbondenheid met de 4e Musketier-beweging in Oekraïne maakt ons persoonlijk betrokken en doet een rechtstreeks beroep op de broederschap in het hart van onze beweging.

Veel Oekraïense Musketiers evacueren hun vrouwen en kinderen en blijven zelf achter om hun land te verdedigen. De situatie in het land wordt steeds slechter. Het netwerk van 4M in Oekraïne en het verlangen van velen om Oekraïne te helpen, maakt dat veel Nederlandse Musketiers al in beweging gekomen zijn.

Vanuit betrokkenheid met Oekraïne op hun diepste moment willen we er graag voor onze broers en zussen zijn. Vanaf het eerste moment stonden er al Nederlandse Musketiers aan de grens en voordat we het wisten gingen de eerste vrachtwagens met spullen al die kant op.

Er zijn vier dingen die we doen – en op elk van die terreinen kun jij ons helpen:

#1 Opvang voor Musketiers

In samenwerking met 4M Polen en 4M Hongarije zorgen we voor een rode polo bij de grens om familie van musketiers op te vangen. Daarmee zeggen we: ‘Ik begrijp dat jij moet strijden – wij zorgen voor je gezin.’ Wij willen alle gezinnen van Oekraïense Musketiers opvang bieden, in Hongarije, Polen, Duitsland en Nederland.

In de afgelopen week hebben een overweldigend aantal musketiers daarvoor hun huizen opengesteld en zich aangemeld als gastgezin. Naast de grotere locaties in Nederland is dat nodig om de enorme stroom vluchtelingen die komende weken op gang komt plek te bieden. De eerste families zijn inmiddels aangekomen.

#2 Noodhulp voor Oekraïne

Door het unieke 4M netwerk in Oekraïne en de energie binnen de achterban van 4M Nederland hebben we al heel snel noodhulp kunnen verschaffen. In samenwerking met andere organisaties doen we ons best om medicijnen, eten, en andere essentiële goederen zo snel mogelijk op de juiste plek te krijgen via onze musketiers in het land. Kijk hier wat er allemaal al gebeurt in de beweging en hoe jij kunt helpen of doneren

#3 strijd tegen Mensenhandel

We krijgen van dichtbij berichten over vluchtelingen die bij de grens worden opgepikt, en worden verkracht of het circuit van mensenhandel in worden getrokken.

Als onderdeel van onze strijd tegen mensenhandel willen we samen met Tot Heil Des Volks opstaan en veiligheid bieden aan vrouwen en kinderen. Dit willen we doen door middel van het creëren van awareness en de aanwezigheid van Musketiers aan de grens. Wil jij hierover op de hoogte blijven of betrokken raken, reageer met toelichting op deze mail.

#4 VOOROEKRAINE.NL

Opzetten van een landelijk lokaal netwerk. In nauwe samenwerking met het Leger des Heils, Stichting Gave, Kwartiermakers en anderen zetten we een lokaal netwerk van vrijwilligers op door heel Nederland. Per stad verbinden we mensen en initiatieven aan elkaar.

Onder de naam Vooroekraine.nl bundelen we initiatieven en proberen we die zo effectief mogelijk te maken.

Wil jij wel helpen om in jouw stad of dorp een goede plek voor opvang te creëren en te helpen? Meld je dan hier aan.

Ben je technisch onderlegd en wil je meewerken met het opzetten van de website? Reageer!

Voor vragen of meer informatie kun je naar naar 4m.vooroekraine.nl of mail naar oekraine@4m.nl

4M Nederland
4M Nederland
11-03-2022
Hulpverlening
https://www.4m.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies