MENU
Matthew Ward van The 2nd Chapter of Acts naar Gouda

Matthew Ward van The 2nd Chapter of Acts naar Gouda

05 apr

De MarktAktie, in het hart van de stad, werd een landelijk begrip. Bijbelshop Samma stond aan de wieg van de MarktAktie en brengt nu op Tweede Paasdag een bijzondere editie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de winkel - en het 750-jarig bestaan van Gouda. Matthew Ward van The 2nd Chapter of Acts en het Zuid-Afrikaanse M.I.C. zijn van de partij.

Dat het onvergetelijk wordt, staat al zo goed als vast: naast Nederlandse artiesten als Gospel Boulevard, The Bowery, Elise Mannah en Leen Koster zijn ook Matthew Ward van The 2nd Chapter of Acts en het Zuid-Afrikaanse M.I.C. van de partij! De gratis toegankelijke MarktAktie volgt op een eveneens gratis PaasOntbijt op de Markt.

Samma manier
Na 17 jaar organiseert Samma in Gouda weer een MarktAktie en dat gebeurt op de typische 'Samma manier'. Leuk eigenwijs, veelkleurig, uitnodigend voor iedereen en... boordevol muziek! De MarktAktie bracht door de jaren heen al veel nationale en internationale artiesten naar Gouda, van Steven Curtis Chapman tot Sixpence None The Richer en van Christafari tot het Zuid-Afrikaanse M.I.C..

Superhuman' en 'Catch Me'
De laatstgenoemde band komt speciaal voor deze MarktAktie weer bij elkaar. De dancepop formatie was een groot favoriet bij het Hollandse publiek met hits als 'Superhuman' en 'Catch Me'. Bandleider Stephen Rothquel komt met zijn oude makkers bij elkaar om van 50 jaar Samma een des te groter feest te maken! De reünie van M.I.C. zal een volledig concert zijn.

Matthew Ward
Ook Matthew Ward is er bij. De zanger is een heuse 'gospelmuziek veteraan' als een derde van The 2nd Chapter of Acts. Met zijn fantastische stem raakt hij al net zo lang als Samma bestaat de harten van mensen. Vooral het lied 'Easter Song' geldt als een klassieker. Tijdens zijn concert zal Matthew begeleid worden door Eveline Leijdekkers en Elise Mannah.

Nederlandse gospelartiesten
De overige artieste op deze MarktAktie zijn van Nederlandse bodem, maar van internationaal niveau! Leen Koster zal onvervalste gospels van Elvis Presley zingen en bewijzen waarom zijn stem als een van de beste Elvis-imitaties geldt. Het swingende Gospel Boulevard onder leiding van het oud-korenslag jurylid André Bijleveld zal de Markt in beweging brengen. De Goudse zangeres Elise Mannah brengt haar eigen vrolijke, warme en gevoelige Nederlandse liedjes. En dan is er nog de band The Bowery: een publiekslieveling van de laatste jaren dankzij de rauwe, eerlijke liedjes van zanger Rokus Maasland.

Irene Klein-Haneveld
Irene Klein-Haneveld kijkt al lang uit naar Tweede Paasdag. "Het paasontbijt is inmiddels al een traditie geworden en valt zo op, dat zelfs het Amerikaanse Bloomberg Business het noemde als een wereldwijde bezienswaardigheid! We zijn er trots op hoe het de stad ook bij elkaar brengt. Er werken vrijwilligers uit zeker 15 Goudse kerken mee. Na het paasontbijt gaan we gewoon door met een middagprogramma waarin van alles gebeurd. Van muziek, verhalen, een 'Geef Gouda Door' markt en meer. Uiteindelijk zal het in de avond uitmonden in de optredens van binnen- en buitenlandse artiesten. Door de jaren heen hebben de MarktAkties en Samma als plek veel levens geraakt. Na zoveel jaar kunnen we niet wachten om het allemaal te vieren!"
Meer informatie over het programma op Tweede Paasdag en het jubileum is te lezen op www.50jaarsamma.nl.

Over Samma
Samma is een begrip geworden in Nederland en zelfs ver daarbuiten. Wat begon als een ontmoetingsplek voor hippies groeide uit tot de oudste en meest actieve evangelische boekhandel met een deur die voor iedereen open stond en staat. Door de jaren heen organiseerde het veelkleurige Samma tientallen concerten en evenementen met binnen- en buitenlandse artiesten. De bekendste was ongetwijfeld de jaarlijkse MarktAktie: een dag in de binnenstad van Gouda met fantastische muziek, een markt, ontmoeting en ludieke acties. De laatste vijf jaar zet Irene zich in voor het Paasontbijt in de binnenstad, in samenwerking met de gemeente Gouda.

Datum: 5 april 2022
Auteur: Leon van Steensel
Foto: © Toff-fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.50jaarsamma.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

15 november 2021 Samma viert 50-jarig jubileum

Meer nieuws: