Hoopvolle lancering van het boek: Ik ga met je mee

Van links naar rechts: Els van Dijk, Guido Sneep, Kees van der Staaij, Andries Knevel, Hilde Palland en Mirjam Bikker.

Gistermiddag is het nieuwe boek ‘Ik ga met je mee’ officieel gepresenteerd. Dit boek komt voort uit de samenwerking tussen de EH en Uitgeverij Buijten en Schipperheijn.

Guido Sneep, uitgever: “De thematiek en de concrete inhoud van dit boek raakt me. Niets deprimeert een mens zo erg als het verlies van hoop. En toch: van geloof, hoop en liefde lijkt hoop de meest populaire en misschien ook wel de meest duurzame. Hoop is verankerd in onze ziel. Een gesprek over liefde kan gemakkelijk stuklopen op onmacht. Een gesprek over geloof wordt snel ongemakkelijk. Maar hopen wil iedereen en doet ook bijna iedereen. Hoop is een verbindend motief. Dit boek geeft een kleurrijk beeld van wat schrijvers die middenin het leven staan hebben ervaren van hoop en van vervulling. Ze geven prachtige voorbeelden van mensen in ogenschijnlijk uitzichtloze situaties, die tegen de klippen op hoop bleven koesteren en daarin niet werden beschaamd.”

De eerste exemplaren van het boek zijn uitgereikt aan Kees van der Staaij (SGP), Mirjam Bikker (ChristenUnie) en Hilde Palland (CDA). Het publiek kon daar bij genieten van drie hoopvolle toespraken, waarin deze politici lieten zien hoe ze vechten voor hoop en vertelden wat hen motiveert en inspireert. Hilde Palland moedigde de aanwezigen aan om in de omgang met anderen opbouwend te zijn. Mirjam Bikker wenste voor de aanwezigen dat zij ‘gevangenen van hoop’ mogen zijn, naar een quote van de mensenrechtenactivist Desmond Tutu: “I’m not an optimist. I’m a prisoner of hope.” Kees van der Staaij benadrukte de noodzakelijkheid van vastberadenheid: “De weg om af te breken is vaak makkelijker dan doorzetten. Emoties kunnen sterk zijn en kunnen je in vuur en vlam zetten. Boosheid, bijvoorbeeld, kan je aanzetten om onrecht aan te pakken. Maar emoties kunnen van korte duur zijn. Dan is vastberadenheid belangrijk.”

Scribenten van “Ik ga met je mee”. Van links naar rechts: Eric Peels, David Bouwman, Hanneke Schaap, Jurjen ten Brinke, Robert Doornenbal, Gert-Jan Roest, Marco van der Graaf, Marien Kollenstaart, Arie de Rover, Thirza van Laar, Bart van Nes, Andries Knevel en Mirjam Bikker.

Aan het einde van de middag gingen de scribenten van het boek, onder leiding van Andries Knevel, met elkaar in gesprek. Onder luid applaus van (oud-)studenten van de EH deelden ze korte hoopvolle momenten. Kortom, een hoopvolle middag die zeer inspirerend was voor een nieuwe generatie hoopbrengers. Els van Dijk, directeur van de EH, is dankbaar dat we met zoveel andere mogen vieren dat hoop het laatste woord heeft: “De EH mag al 45 jaar een plek van hoop zijn en al die tijd hebben we de verbinding gezocht met de volle breedte van de kerkelijke gemeenschap. Veel mensen waren daar enthousiast over en wilden daar iets in betekenen. Zij wilden met ons meegaan.”

Het boek “ik ga met je mee” is uitgebracht ter gelegenheid van het 45 jarig jubileum van de EH. Al meer dan 45 jaar is de EH een plaats van hoop voor een nieuwe generatie. In het boek staan 30 inspirerende verhalen van mensen die er eveneens naar verlangen om een hoopbrenger te zijn in deze wereld. Aan het boek werkten onder andere mee: Henk Bakker, Jurjen ten Brinke, Cees Dekker, Robert Doornenbal, Andries Knevel, Marien Kollenstaart, Willem Ouweneel, Herman Paul, Eric Peels, René de Reuver, Gert-Jan Roest, Hanneke Schaap en Piet Vergunst. In dit boek beschrijven ze welke plaats hoop inneemt in hun leven en waarom ze graag hoopbrengers willen zijn. Met hun inspirerende verhalen worden mensen uitgedaagd om verschil uit te maken in deze wereld, zoals we dat al meer dan 45 jaar bij de EH doen. Het is ons diepe verlangen dat al onze studenten Jezus’ handen en voeten willen zijn in een gebroken wereld, waar zij ook maar hun plaats mogen innemen. Dit boek met hoopvolle verhalen mag voor een nieuwe generatie studenten en zoveel meer mensen een prachtige inspiratiebron zijn.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

EHl – Jiska van Dorssen
EH
22-04-2022
Media
https://www.eh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies