MENU
Een studiekeuze maken is voor iedereen anders

Een studiekeuze maken is voor iedereen anders

03 mei

Een studiekeuze maken is voor iedereen anders. Dat gold ook zeker voor Thijs. Hij startte met de opleiding Accountancy, maar na een half jaar kon hij er geen motivatie meer voor opbrengen om de opdrachten te maken. “De studie was best taai. Ik wilde met deze opleiding later veel geld verdienen, maar ik kwam er al heel snel achter dat dit niet belangrijk is als je niet blij bent met wat je doet.”

Thijs Brouwer
Toen Thijs eenmaal ontdekte dat deze studie niet bij hem paste, ging hij kijken naar wat hij wel leuk vond. “Ik kan echt zeggen dat ik heb gekozen heb voor mijn eigen geluk. Het andere pad heb ik nu helemaal uit mijn hoofd gezet.” Na het bezoeken van een paar verschillende studies viel het kwartje voor Thijs: “ik koos voor de CHE en voor de opleiding Leraar Basisonderwijs en ik heb geen seconde spijt gehad.”

De pabo-student vertelt enthousiast over zijn allereerste stagedag bij de kleuters. “De kinderen moesten op de schoolfoto. Dus we stonden te wachten op de gang, en toen kwam er een leerling met een stapel boekjes aan. Ze vroeg of ik het wilde voorlezen, en binnen 2 minuten zat de hele klas om me heen. Ze zijn zo puur en toegankelijk, en ze voelen alles haarfijn aan. Je kunt echt wat voor ze betekenen en die kleine momentjes vind ik het allermooiste aan leraar zijn.”

“Ik koos voor de CHE en voor de opleiding Leraar Basisonderwijs en ik heb geen seconde spijt gehad.”

Thijs merkte tijdens zijn stage bij groep 7 dat hij soms ook streng moest zijn. “De kinderen vinden je niet gelijk leuk zoals bij de kleuters. Dus soms moet je iemand ook terecht wijzen. Als meester hoeft niet iedereen je geweldig te vinden, dat heb ik wel ontdekt. Maar als ik mijn gitaar tevoorschijn haal, zijn de meesten toch wel om. Haha.”

Het studeren op de CHE bevalt hem goed. “Ik kan op deze school echt mezelf zijn. Het gebouw is fijn en de klas is leuk. Een vriend van mij woont op de campus, dus daar gaan we regelmatig even zitten. Ik merkte bij de intro al gelijk dat het vertrouwt voelt en dat we een hechte groep zijn.”

Studiekeuzetips van Thijs
Thijs heeft ook nog een belangrijke tip voor alle studiekiezers. “Kies voor iets wat je leuk vindt, en niet omdat je er veel geld mee kan verdienen. Als je iets tegen je zin in doet, heb je 0 motivatie. En dan geniet je later ook niet van je werk. En dat is toch belangrijk?”

Meer weten? Kijk op deze pagina van de Christelijke Hogeschool Ede

Datum: 3 mei 2022
Auteur: CHE - Christelijke Hogeschool Ede
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.che.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Levend
26 jun

Levend meer