MENU
SGP tegen EU-geld voor antisemitische schoolboeken

SGP tegen EU-geld voor antisemitische schoolboeken

05 mei

Opnieuw is Europees belastinggeld gespendeerd aan Palestijnse schoolboeken vol antisemitisme. Bert-Jan Ruissen (SGP) heeft dat woensdag aan de kaak gesteld in het Europees Parlement. De EU geeft jaarlijks circa 30 miljoen euro subsidie aan scholen in Palestijnse gebieden. "Maar hun schoolboeken staan vol met oproepen tot haat en geweld. Dit brengt de vrede zeker niet dichterbij", zegt Ruissen. "Een recente studie toont dat de inhoud zelfs verslechtert."Zo ontbreekt in de school-atlas een aanduiding van IsraŽl. Bij natuurkunde moeten kinderen natuurkrachten uitrekenen van katapult die een steen afschiet naar IsraŽlische soldaten. De boeken verheerlijken ook aanslagen door zelfmoordenaars.

"De EU kan en mag dit niet langer tolereren", zei Ruissen. Hij vroeg de Europese Commissie om de subsidie te bevriezen. De EU zou het geld dan overmaken als de schoolboeken wel voldoen aan internationale standaarden van vrede en tolerantie.

De SGP en andere partijen kritiseerden al eerder de Palestijnse schoolboeken. Daarentegen vinden vooral linkse fracties dat de subsidie vooral moet doorgaan. "We kunnen niet binnen de EU antisemitisme bestrijden, maar buiten de EU juist subsidiŽren. Dit is onaanvaardbaar."

Datum: 5 mei 2022
Auteur: SGP - Bert-Jan Ruissen
Foto: Videostill - Europarlement
Website: http://www.eurofractie.sgp.nl

Dit artikel delen: