Near East Ministry verwelkomt Joodse Oekraiense vluchtelingen

Toen de Near East Ministry (NEM) in 1976 het landgoed Groot Dennenlust mocht kopen stond in hun nieuwsbrief: “We geloven, dat dit het huis is, waar we zo lang naar hebben uitgezien. Een huis voor ons werk, ten dienst van Israël en de gemeente.”

Zoveel jaar later is deze zin nog steeds van kracht. Het werk van de NEM is erop gericht om tot zegen te zijn voor de zonen en dochters van Abraham, Jood en Arabier. In Oekraïne is al lange tijd erg veel antisemitisme en de Joodse bevolking heeft daar al veel mee moeten maken. Om heel concreet invulling te geven aan de opdracht om het Joodse volk te dienen wil de NEM een doorstroomhuis zijn voor Joodse Oekraïense vluchtelingen die nergens anders heen kunnen. Als doorstroomhuis is Groot Dennenlust de eerste veilige haven waar ze even op adem kunnen komen. Van daaruit wordt gezocht naar een meer vaste opvang in Nederland of Israël.

Na een lange en gevaarlijke tocht zijn in juni de eerste tien vluchtelingen aangekomen. Inmiddels beginnen zij tot rust te komen en hun draai te vinden.

Dankbaar voor alle hulp

Het is heel bijzonder hoeveel hulp er van alle kanten komt. Iemand doneerde voor iedereen een fiets, iemand anders doneerde speelgoed en kleding en de voedselbank stelt regelmatig eten ter beschikking. Een team van vrijwilligers zet zich volledig in om deze vluchtelingen te helpen. Door alles dat al ter beschikking staat is extra hulp en goederen niet nodig. De opvang levert nog wel wat vraagstukken op waarvoor geld nodig is. Mensen die iets willen helpen wordt gevraagd om een financiële bijdrage.

Near East Ministry – Suzan Letteboer
Near East Ministry
16-06-2022
Hulpverlening
https://www.neareastministry.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies