MENU
Israel tekent historische gasdeal met Europa

Israel tekent historische gasdeal met Europa

17 jun

Amir Tsarfati: IsraŽl heeft een historische deal met Europa getekend. En het gebeurde in Egypte omdat het een Egyptisch-IsraŽlische deal is met de Europese Unie. We hebben het over een enorme deal om tot 2050 gas naar Europa te exporteren.
IsraŽl heeft twee manieren om vloeibaar aardgas te exporteren omdat wij het gas winnen in een gasvorm, dus wij moeten het vloeibaar maken. We hebben twee opties: Of we doen het in onze eigen faciliteiten waar we het gas vloeibaar maken en het dan rechtstreeks naar Europa sturen, ofwel sturen we het naar Egypte dat daar al een faciliteit voor heeft en dan wordt het eigenlijk via Egypte geŽxporteerd. De Egyptische reservoirs raken uitgeput. Egypte koopt gas van IsraŽl voor zijn eigen verbruik. Dus, als Egypte in beeld is, is het niet echt Egyptisch gas, het is IsraŽlisch gas dat door Egypte gaat. Waarom is het zo belangrijk?

Rusland
Rusland is de belangrijkste exporteur van gas naar Europa. Hun oorlog met OekraÔne heeft ervoor gezorgd dat de Europeanen een stap terug hebben gedaan en hebben gezegd: "We willen niet meer afhankelijk zijn van het Russische gas." Nu voor het eerst, dat het land IsraŽl dat gemakkelijk altijd de schuld krijgt, gemakkelijk om te slaan en gemakkelijk om tegen op te komen... maar IsraŽl is een belangrijke speler aan het worden en een belangrijke bondgenoot van de Europeanen, een die ze niet meer kunnen onderschatten.

IsraŽl is officieel een energiegrootmacht geworden. We exporteren het niet meer alleen naar JordaniŽ en Egypte. We gaan nu exporteren naar West-Europa. De belangrijkste bron van inkomsten van de Russen is gas en olie. IsraŽl wordt officieel de vervanger van Rusland, in de export van gas naar Europa.

De Russen begrijpen dat. De Russen vinden dat niet leuk. En dit is aftellen naar de Russische invasie. De profeet EzechiŽl schreef dat de oorlog die in hoofdstuk 38 wordt beschreven, een oorlog over oorlogsbuit is, over iemand die komt om te nemen om te stelen. Het is een financiŽle oorlog. Het gaat niet over religie. Het gaat niet om Palestijns nationalisme. Het gaat over stelen, beroven en nemen. We zien het nu voor onze ogen gebeuren.

SyriŽ
In mijn laatste update vertelde ik dat IsraŽl het Internationale Vliegveld in Damascus had aangevallen. En ik heb u ook verteld dat er grote schade was aan de landingsbanen, aan de verkeerstoren en aan sommige passagiershallen waar de Iraanse Revolutionaire Garde verbleef om wapens te smokkelen. Maar laat me je vertellen wat er nog meer gebeurde. En je zou de innerlijke gevechten binnen SyriŽ kunnen begrijpen.

Een van de onderdelen die geraakt werden was de radar. De radar van dat vliegveld, voor de inkomende vlucht, uitgaande vlucht, daarom werkt het vliegveld nu niet. De internationale luchthaven van Damascus is nu gesloten. Er is geen radar, je kunt geen vliegtuigen sturen om te landen of te vertrekken zelfs als de landingsbanen in orde waren. Het is een Russische radar, de Russen kunnen het makkelijk herstellen. Maar de Russen zeiden, wij zullen het alleen oplossen, als jullie ons de volledige controle over de internationale luchthaven van Damascus geven, wat natuurlijk tegen het belang van de IraniŽrs is.

De SyriŽrs bieden onderdak aan Russen en IraniŽrs, de IraniŽrs controleren het vliegveld, ze smokkelen wat ze maar willen. IsraŽl heeft er een eind aan gemaakt. Nu maken de Russen gebruik van deze situatie en zeggen, als je wilt dat wij de radar repareren, willen wij controle over dit vliegveld. Rusland is niet van plan SyriŽ te verlaten. Rusland begrijpt dat er gas is in de Middellandse Zee. Rusland begrijpt dat als ze hier aan onze grens moeten zijn.

Geen zorgen maken
Niet-gelovigen zouden zich zorgen moeten maken, maar christenen niet. Je moet begrijpen, dat iedereen die je zegt dat je je zorgen moet maken, je angst probeert te verkopen. Christenen moeten zich GEEN zorgen maken. We weten waar we heen gaan. We weten dat we eeuwig leven hebben. We zijn gewaarschuwd voor alles wat we nu om ons heen zien. Dit zou ons moeten bemoedigen dat onze dagen hier geteld zijn en de opname zeer dichtbij is is.

Blijf bemoedigd. Wanneer we over deze dingen horen, zegt de Bijbel, bemoedig elkaar met deze woorden. Blijf bemoedigd, niet ontmoedigd. Blijf hoopvol, niet zonder hoop en stop met je zorgen te maken.

Weet je, er is van alles aan de hand, maar ťťn ding is zeker: De hele wereld kijkt naar ons en hoe wij reageren op gebeurtenissen in de wereld. We kunnen maar beter wijzen naar de hoop en de vreugde van de Heer en de geweldige hoop van onze redding.

Met vriendelijke dank aan het team van het Nederlandstalige YouTube-kanaal van Amir Tsarfati, voor de vertaling van de gesproken tekst. Meer video's: Nederlandstalige YouTube-kanaal

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 17 juni 2022
Auteur: Amir Tsarfati - Behold Israel
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: