MENU
Overweldigend grote steun voor Pakistaans gezin dat twee kinderen verloor

Overweldigend grote steun voor Pakistaans gezin dat twee kinderen verloor

20 jun

Pakistan – Het door brandstichting getroffen gezin van Sultan Ram heeft hulp ontvangen en is op een veilige locatie ondergebracht. Familieleden van het recent bekeerde gezin blijven het gezin bedreigen. Dankzij overweldigend grote steun van Nederlandse donateurs kon Stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen) in weinig tijd een groot hulppakket aanbieden.

Zo werd een schuld die het gezin gebonden hield aan hun woonplaats afgelost, waardoor het gezin vrij is om te verhuizen. Het gezin is dankbaar voor de vele gaven vanuit Nederland. Vader Sultan: “We zijn als familie erg bemoedigd door alle hulp. Wij willen leven en anderen over Christus vertellen."

Groot verlies
Nog geen twee maanden geleden verloor een Pakistaans gezin - recent bekeerd tot het christelijk geloof - hun tweeling van zes maanden oud nadat er brand was gesticht bij hun woning. Ze verloren niet alleen twee van hun zes kinderen; ook hun dieren, hun woning en al hun overige bezittingen gingen in vlammen op. Toen het tragische nieuws zich in Nederland verspreidde, kwam er een stroom aan donaties op gang. Stichting HVC heeft het gezin samen met haar partnerorganisatie in Pakistan inmiddels kunnen voorzien van de belangrijkste levensbehoeften.

Gevaar
Het gezin loopt in hun woonplaats echter nog steeds gevaar. Hun hindoeďstische familieleden bedreigen hen: "Bij deze eerste brand zal het niet blijven. Het hele gezin zal omgebracht worden wanneer zij zich niet zullen afkeren van het christelijk geloof". Daarom krijgt het gezin tijdelijk onderdak op een veilige locatie.
De lokale evangeliste Aster (schuilnaam), contactpersoon voor HVC, maakt samen met het gezin plannen voor de herbouw van een eenvoudige woning. Er wordt gezocht naar bouwgrond op reisafstand van het dorp van evangeliste Aster, zodat de kinderen christelijk onderwijs kunnen volgen.

Schuld afgelost
Namens de milde gevers konden er kleding, voedsel, serviesgoed, een waterkoeler en opbergboxen voor het gezin worden aangeschaft. Ook ontvingen zij bedden en beddengoed. Voor vader Sultan Ram is er een gemotoriseerde riksja gekocht: een transportmotorfiets. Dit rijwiel biedt Sultan de mogelijkheid om zelf zijn inkomsten te genereren en zijn gezin te kunnen onderhouden. Tot op heden bewerkte hij het land van een plaatselijk landeigenaar, een hindoe met veel invloed in het gebied. Bij hem had Sultan een kleine lening afgesloten voor het onderhoud van zijn gezin; een lening die hij zonder hulp van HVC voorlopig niet zou kunnen afbetalen. De riksja en het aflossen van de lening geeft de familie de mogelijkheid zich elders te vestigen.

Lichaam van Christus
Het gezin is dankbaar voor de vele gaven vanuit Nederland. Bovenal ervaren ze steun door het gebed van medechristenen. "Het maakt niet uit waar we wonen. Het is bemoedigend dat we lid zijn van hetzelfde Lichaam en dat andere leden meelijden." Het gezin voelt zich krachtig vertroost door de woorden van Psalm 23: "Al ging ik ook in een dal der schaduw des doods, ik zou geen kwaad vrezen, want Gij zijt met mij; Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij". Sultan Ram: "Ik vind door Hem genezing en vreugde in mijn leven".

Datum: 20 juni 2022
Auteur: HVC - Maarten Boeve
Foto: HVC
Website: http://www.stichtinghvc.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: