MENU
Els van Dijk: Ik had een van de mooiste banen van de wereld

Els van Dijk: Ik had een van de mooiste banen van de wereld

07 jul

Directeur Els van Dijk verlaat deze week de Evangelische Hogeschool. Nadat ze ruim 22 jaar verbonden was aan de EH, begint nu haar pensioen. Tijd om afscheid te nemen dus! In Bij Jorieke van Groot Nieuws Radio blikt ze met Annemarie terug op haar tijd als directeur. Ook kijken ze vooruit naar nieuwe plannen en het onvermijdelijke moment van afscheid nemen.

Luister hier de uitzending van Groot Nieuws Radio terug: Groot Nieuws Radio

Als ze terugkijkt op het werk dat de EH doet in de levens van studenten, is Els niet trots. Ze noemt het eerder dankbaarheid. Het is tenslotte niet haar werk maar dat van God. Die dankbaarheid ervaart ze in grote mate: “Ik heb een van de mooiste banen van de wereld, want ik loop tussen de wonderen van God. Er is zoveel moois bezig, maar je moet het willen zien. Natuurlijk zie ik ook heel veel gebrokenheid, maar die heeft niet het laatste woord. Het is de kunst is om elke keer weer te kunnen zien waar God bezig is.”

Zorgelijke ontwikkelingen
In haar begintijd bij de EH, zag Els meer jongeren die met levensvragen bezig zijn. Het leven vanuit zingeving, zo komen studenten niet meer binnen. Ze ziet studenten die na een dag colleges gelijk hun smartphone pakken. Een zorgelijke ontwikkeling, vindt Els. Volgens haar is het ontzettend belangrijk om je te voeden met het woord van God.

Ga met God
Een studiejaar is voor Els geslaagd als ze de zegen van God heeft gezien. En dat zag ze elk jaar weer gebeuren op de EH. Het verlangen naar een leven met God wordt daar vaak geboren of geïntensiveerd. Studenten die afscheid nemen geeft Els altijd nog een wijze les mee: “Gods ogen gaan over de hele aarde om krachtig bij te staan wie op Hem vertrouwen. Dus ga met Hem!”

Een vrije vogel worden
"Ik wil er tot het einde toe voor de studenten zijn.” Nu haar vakantie begint, haalt ze de blokkades wel voor een deel weg: “Ik wil eerst de emotie wat ruimte geven; wat doet dit met mij? Het grote denkwerk voor wat ik met de toekomst wil, komt in september pas. Ik doe echt alles gefaseerd”

Datum: 7 juli 2022
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: Groot Nieuws Radio
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Gevonden
29 jan

Gevonden meer

Collecte
13 jan

Collecte meer