Armoede is een groot probleem in Israel – het Jaffa-instituut helpt

VIDEO – Armoede is een groot probleem in Israël. Het is juist voor kinderen belangrijk om een goede en veilige start te hebben, zodat ze een grotere kans hebben uit de armoede te ontsnappen. Investeren in de jeugd geeft hoop aan de toekomst van Israël. En dat is precies wat het Jaffa-instituut doet. Helpt u mee?

Wat doet het Jaffa-instituut?

Armoede en gebrek aan voedzaam eten zijn schering en inslag in het gebied waar het Jaffa-instituut zit. In de stad Jaffa alleen al leeft 53% van de bevolking op of onder de armoedegrens. Het Jaffa-instituut voorziet al veertig jaar in een grote behoefte door naschoolse opvang, begeleiding en scholing te bieden aan duizenden kansarme kinderen in Israël.

Vicieuze cirkel van armoede doorbreken

Het Jaffa-instituut wil de vicieuze cirkel van armoede doorbreken door kinderen onderwijs, naschoolse opvang, therapie en goede voeding te geven. Directeur David Portowicz: “Dat doet we omdat deze kinderen de toekomst van Israël zijn. Als ik kijk naar de zegen die we mochten ervaren in de afgelopen jaren, dan weet ik dat we op de juiste weg zitten. Dat geeft me de kracht om door te gaan met wat we doen.”

Christenen voor Israël steunt het Jaffa Instituut

‘Dan zullen onze zonen als planten zijn, hoog opgegroeid in hun jeugd; onze dochters als hoekstenen, uitgesneden naar het ontwerp van een paleis.’ – Psalm 144:12

Het Jaffa Instituut geeft hoop aan kinderen met een moeilijke thuissituatie. Zo geven ze naschoolse opvang aan kinderen uit de achterstandswijken van Jaffa. Ook vangen ze kinderen liefdevol op omdat hun ouders niet voor ze kunnen zorgen. Het Jaffa Instituut biedt deze kinderen een toekomst, door in ze te investeren. Met heel veel liefde, goed onderwijs en voedzame maaltijden. We financieren allerlei benodigdheden, zoals schoolboeken, schoolbanken, maar ook de dagelijkse voedzame maaltijd voor honderden kinderen.

Dankzij uw steun krijgen nog meer kansarme kinderen een kansrijke toekomst. Hier is meer informatie te vinden: Helpt u mee?

Christenen voor Israel
Videostill – Christenen voor Israel
26-08-2022
Hulpverlening
https://www.christenenvoorisrael.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies