MENU
Amir: Wat een bijzondere tijd is dit

Amir: Wat een bijzondere tijd is dit

22 dec

Gelukkig Chanoeka vanuit het Heilige Land! Wat een bijzondere tijd van het jaar is dit! Ondanks de beste pogingen van de vijand om God te bedekken met festiviteiten, commercialiteit en consumentisme, vergeten degenen onder ons die op de hoogte zijn niet om Wie dit seizoen draait.

"Chanoeka" betekent toewijding en het is een jaarlijkse herinnering aan Gods trouw aan en voorziening voor Zijn volk. Zoals de Joden in de 2e eeuw voor Christus de tempel opnieuw aan God wijdden, zou dit een tijd van herinwijding moeten zijn voor alle volgelingen van de enige ware God. Omdat de Heilige Geest in iedere gelovige huist, is hij of zij een tempel in zichzelf. Laten we deze tijd gebruiken om ons hart, ons lichaam en onze geest opnieuw toe te wijden aan de aanbidding en de dienst van de Heer.

Dit is ook de tijd voor Kerstmis. Het sleutelwoord voor dit feest is "Immanuel" - God met ons. Deze naam vertegenwoordigt het grote plan van de Vader voor de verlossing van de wereld door zijn Zoon naar ons te sturen. Zoals Johannes schreef:

Johannes 3:16
Want God had de wereld zo lief dat hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Jezus kwam om ons verzoenend offer te zijn, zodat wij door geloof in Hem eeuwig leven kunnen ontvangen. Maar "God met ons" verwijst niet alleen naar Jezus' nabijheid door naar de aarde te komen. God is met ons vanwege de verzoenende relatie die ontstaat door het ontvangen van Jezus de Messias als onze Heer en Verlosser. Zoals Jezus zelf zei:

Johannes 14:20
Op die dag zullen jullie weten dat Ik in Mijn Vader ben, en jullie in Mij, en Ik in jullie.

Dit is de reden voor dit seizoen. God is met ons, en door Jezus kunnen we nieuw leven ontvangen - eeuwig leven. Laten we ons daarom opnieuw toewijden en de tijd die ons nog rest voor Zijn wederkomst gebruiken om Zijn licht te zijn dat Zijn liefde aan de wereld laat schijnen.

Het Midden-Oosten - IsraŽl en VS raken Syrische doelen
Maandag laat hebben IsraŽlische straaljagers militietargets in SyriŽ aangevallen. Het hoofddoel was een Iraanse luchtverdedigingsbatterij die onlangs bij de internationale luchthaven van Damascus was geÔnstalleerd. Bij de aanval raakten twee Syrische soldaten gewond. Ondertussen voerden Amerikaanse troepen in het noordoosten van SyriŽ in 48 uur tijd drie helikopteraanvallen uit waarbij zes ISIS-medewerkers werden opgepakt. Onder de gevangengenomen terroristen was al-Zubaydi, een hoge functionaris van Islamitische Staat SyriŽ die betrokken was bij het plannen en faciliteren van talrijke aanslagen in SyriŽ.
Onbemand IsraŽlisch schip maakt baanbrekende reis naar Arabische wateren
Eind november voerde de Amerikaanse marine een unieke oefening uit in de Arabische Golf. Onder de naam Digital Horizon was de missie om het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en mesh-netwerken te verbeteren door de inzet van onbemande schepen om de inzet van bemande middelen in probleemgebieden beter te kunnen bepalen. De technologie was geavanceerd, maar niet het enige element dat baanbrekend was. Als onderdeel van de oefening voer voor het eerst een IsraŽlisch onbemand vaartuig, genaamd "Shahaf" (Zeemeeuw), de Arabische Golf binnen tot op slechts 200 km van de kust van Iran.

Netanyahu vormt nieuwe regering tegen einde jaar
Voorgedragen premier Benjamin Netanyahu heeft president Yitzhak Herzog vandaag meegedeeld dat hij met succes een regering heeft gevormd. Hij is nu van plan deze tegen 2 januari te beŽdigen, nadat het parlement enkele wetten heeft goedgekeurd die door zijn coalitiepartners werden geŽist als voorwaarde om tot zijn regering toe te treden.

Iran pakt Mossad-gelieerde spionnenploeg op
De Iraanse inlichtingendiensten beweren dat ze een spionnenkring hebben opgepakt die opereerde namens de IsraŽlische Mossad. De betrokken mannen drongen door tot de defensie-industrie via de oprichting van nepbedrijven. Eerder deze maand executeerde de Iraanse justitie vier mannen die schuldig waren bevonden aan banden met de Mossad.

VN-vredessoldaat gedood door Hezbollah-soldaat in Libanon
Een Iers lid van de United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL) is afgelopen donderdag om het leven gekomen toen het konvooi waarin hij reisde werd aangevallen door leden van Hezbollah. Pvt. SeŠn Rooney uit Newtowncunningham, Ierland, werd gedood en drie andere soldaten raakten gewond, ťťn ernstig. Rooney's lichaam werd zondag teruggebracht naar Ierland.

Economische problemen in het Midden-Oosten
Een aantal landen in het Midden-Oosten kampt met grote economische problemen. De Libanese munt bereikte gisteren een historisch dieptepunt van 45.000 pond per dollar. De Iraanse munt heeft sinds september 18% van zijn waarde verloren en bereikte een historisch dieptepunt van 392.000 rial per dollar. Ondertussen werd afgelopen donderdag in Ma'an, JordaniŽ, een politieagent doodgeschoten tijdens gewelddadige protesten over de torenhoge brandstofprijzen.

Russische kruisraketten doven het licht in OekraÔne
Een enorm Russisch spervuur van meer dan 70 kruisraketten heeft vrijdag meer dan 50% van de OekraÔense elektriciteitscapaciteit uitgeschakeld, waardoor de beheerder van het belegerde OekraÔense elektriciteitsnet, Ukrenergo, de noodtoestand heeft afgekondigd. Dit maakt deel uit van de directe aanval van de Russische president Vladimir Poetin op de burgers van de grootste OekraÔense steden.

Zelenskyy en Poetin op pad
De OekraÔense president Volodymyr Zelenskyy is gisteren in Washington D.C. geland. Hij werd op het Witte Huis met veel tamtam ontvangen door president Joe Biden, waarna hij een gezamenlijke vergadering van het Congres toesprak. Bij zijn terugkeer naar OekraÔne neemt hij de belofte van de VS mee om 1,8 miljard dollar aan militaire hulp te sturen. Dit omvat voor het eerst Patriot-raketten, Amerika's meest geavanceerde luchtverdedigingssysteem. Het militaire materieel is slechts een fractie van de 45 miljard dollar aan hulp die de VS dit jaar naar OekraÔne stuurt. Eerder in de week reisde de Russische president Vladimir Poetin naar Minsk om te spreken met de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko. In de weken voorafgaand aan het bezoek deden gezamenlijke militaire trainingsoefeningen met Rusland en de opbouw van troepen nabij de grens met OekraÔne het er steeds meer op lijken dat Wit-Rusland zich voorbereidde om in het conflict te springen. Op de vraag waarover zij spraken, hield Poetin echter vol dat zij vooral de economie en verdere samenwerking bespraken. Loekasjenko onderdrukte toen een giechel, gaf Poetin een duwtje met zijn elleboog en zei toen: "Juist, de economie".

Polen bereidt civiele vrijwilligers voor op mogelijke militaire "crisis"
Duizenden burgervrijwilligers worden in Polen gerekruteerd voor een militair trainingsprogramma deze winter. Deze vrijwilligers zijn van alle leeftijden, inclusief kinderen. De natie wil "zoveel mogelijk mensen trainen" om voorbereid te zijn op een "crisis", zei minister van Defensie Mariusz Błaszczak.

Kim Jong-un vuurt meer raketten af
Als onderdeel van Kim Jong-uns strategie om zichzelf op de een of andere manier relevant te maken in de wereld, heeft Noord-Korea vorige week nog twee ballistische raketten afgevuurd. In reactie daarop hebben de VS F-22 stealthjagers en B-52 bommenwerpers naar Zuid-Korea gestuurd voor gezamenlijke oefeningen.

Protesten in Peru winnen aan kracht
De afzetting en ontzetting uit het ambt van de Peruaanse president Pedro Castillo op 7 december heeft geleid tot gewelddadige protesten in het hele land. De afgelopen twee weken zijn er meer dan 20 doden gevallen en toeristen die door demonstranten in Machu Picchu waren gestrand, moesten per vliegtuig worden weggebracht. In het land heerst nog steeds de noodtoestand.

Nieuwe messias in IsraŽl?
De laatste tijd is er meer click-bait sensatiezucht over een nieuwe messias in IsraŽl. Deze onverantwoordelijke onzin draait om een jonge rabbi die zichzelf nooit messias heeft genoemd, die omringd is door mensen die nooit hebben gezegd dat hij een messias is, en die in een land woont waar bijna niemand ooit van hem heeft gehoord. Iedereen alsjeblieft stoppen met deze dwaasheid! We hebben onze Messias! Als je aan me twijfelt, kijk dan naar de kleine Baby in je kerststal. We hebben geen nieuwe Messias nodig. Degene die we al hebben is meer dan voldoende. Hij is zelfs de perfecte Persoon voor zijn perfecte rol in het verlossingsplan van God. Geniet dus zondag van uw kerstfeest en vier de glorieuze geboorte van onze ware, enige en gezegende Messias!

Wat een prachtig jaar is het geweest. Hartelijk dank voor uw constante gebeden en uw trouwe steun aan deze bediening. Wij allen bij Behold Israel houden van u en zijn zo gezegend door u. Mogen jullie allemaal een gelukkig Chanoeka en een heel vrolijk kerstfeest hebben!

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 22 december 2022
Auteur: Behold Israel - Amir Tsarfati
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: